18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Baltanyéllel kényszerítette gyerekkorú barátnőjét prostitúcióra egy férfi

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 20. - 02:44

Rablással és prostitúciót folytató személlyel való kitartatással elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével vádoltak meg egy 31 éves férfi.

A férfi 2019 októberében és azt megelőző időszakban a nagykőrösi lakásotthonból megszökött, majd prostitúciós tevékenységet folytató fiatalkorú barátnőjével tartatta ki magát – írta az ugyeszseg.hu.

A férfi barátnője szexuális szolgáltatást nyújtott egy férfinak Kecskemét külterületén. Miután a férfi a fiatal nőt autójával szállította, a vádlott személygépkocsijával keresztbe fordulva megállásra kényszerítette.

A vádlott ezt követően egy baltanyéllel fenyegetve 10.000 forintot követelt a sértettől, aki a pénzt odaadta. A vádlott további pénzkövetelését azonban nem teljesítette, sikerült elhajtania a helyszínről.

A vádlott ezt megelőzően eltávolította a személygépkocsijáról annak forgalmi rendszámait, majd később visszaszerelte.

A Kecskeméti Törvényszék felülvizsgálta a férfi letartóztatásának indokoltságát és azt továbbra is fenntartotta. A végzéssel szemben a férfi jelentett be fellebbezést a kényszerintézkedés megszüntetése érdekében.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontját. Eszterint a kiszabható büntetés súlyosságára, valamint a vádlott többszörös, különös visszaesői minőségére figyelemmel a szökés, elrejtőzés illetve a bűnismétlés veszélye az eljárás jelen szakaszában is fennáll. A letartóztatás ezen okainak kiküszöbölésére a letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedés nem alkalmas.