Dollár
426,92 Ft
Euró
423,11 Ft
Font
483,21 Ft
Bitcoin
20,076 $

Pénzt, italt, kávét és cigarettát követelt: “Innen élve nem mentek el!”

Fotó: Unsplash/Andres Siimon
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 9. - 14:33

A gyanúsított egy bárddal fenyegette budaörsi ismerőseit, annak reményében, hogy pénzt, italt, kávét és cigarettát kap.

2020 augusztusában tett feljelentést egy idős budaörsi férfit, aki a vele együtt elő férfivel a közös otthonukba beengedett egy ismerőt, aki agresszívvá vált, és pénzt, italt, kávét és cigarettát követelt tőlük.

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

A két áldozat megkínálta kávéval és cigarettával az 56 éves P. Ernőt, aki látszólag elégedetten távozott, azonban hamarosan visszatért egy bárddal, majd nekiesett a férfiaknak, és azt kiabálta: “Innen élve nem mentek el!”

Ütötte és rúgta az áldozatokat, ahol érte, és csapkodott a bárddal, miközben pénzt követelt, majd 34 ezer forintot vett el tőlük, és távozott a helyszínről. Az egyik sértett súlyos fej-, és kézsérülést szenvedett a bántalmazás következtében, amely a szakértő szerint közvetlen életveszélyhez is vezethetett volna. A másiknak könnyű sérülései voltak, azonban a támadáshoz használt eszközök alapján fennállt az esélye a súlyosabb sérülés bekövetkezésének.

P. Ernő a kihallgatás során tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Elmondta, biztos haragtól vezérelve találták ezt ki róla, ő ugyanis senkit nem bántott, csak rossz színben akarják feltüntetni.

A jelenleg is letartóztatásban lévő P. Ernő ellen a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének, testi sértés bűntette kísérletének, valamint felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek – írja a police.hu.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.