Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

Baloldali dollártámogatás: 3 hazugságot cáfol meg Rákay Philip 

Fotó: A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkezõ Rákay Philip kommunikációs és médiaszakember, producer nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2022. szeptember 10-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Rákay Philip az ígérte, hogy még a mai nap folyamán kitesz egy videót, amely aztán meg is érkezett. 

Rákay Philip pár órával ezelőtt közölte, hogy bizonyítékai vannak arra, hogy a baloldal hazudik, amikor a külföldi támogatásról beszél, majd hamarosan fel is tette a videót, amelyben elmagyarázza, hogy miért. 

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

„Tetten értem a dollárbaloldalt” – kezdte a videót. 

Ebben elmondja, hogy egy internetes program segítségével tudja bizonyítani, hogy a baloldal hónapok óta hazudik arról, hogy pontosan kitől és mire érkezett a 3 milliárd forintnyi dollár, ugyanis megtalálták a még éles adománygyűjtő felületet, amelynek egy korábbi mentése 3 állítást is megcáfol. 

Ugyanis amikor kitört a botrány a baloldal külföldi finanszírozása kapcsán, akkor Korányi Dávid és az általa vezetett Action for Democracy minden bizonyítékot törölt a netről – azonban nem voltak elég alaposak, az internet nem felejt. 

A március 24-én az Action for Democracy így fogalmazott: „Magyarország egy csatatérállam”, majd ezek alapján az adatok alapján Rákay végigment a hazug baloldali állításokon a még elérhető adománygyűjtő felületen. 

A honlap korábbi mentéseit nem tudta eltüntetni az AfD 

Először is: „azt mondták, hogy az amerikai dollárok nem kampányra, hanem kultúraváltásra érkeztek.” A saját felületükön azonban azt írják, hogy „a legkritikusabb választás előtt állunk, amit a világ valaha látott. A demokrácia sorsa ezen a választáson és az Orbán-féle diktátorok megállításán múlik. Ezért harcol az Action for Democracy”. 

Másodszor: „azt mondták, hogy csak magyar útlevéllel lehetett adakozni”. A felületet nézve azonban Rákay felteszi a kérdést: „Lát itt valaki útlevélszám mezőt?” „Persze, hogy nem, mert ilyen nincs. A felület semmi ilyen nem ellenőrzött, bárhonnan, bármelyik országból lehetett adakozni.”

Harmadszor: „azt mondták, hogy mikroadományozók ezrei dobták össze a pénzt”.  Rákay azonban rámutat, hogy az adománygyűjtő felületen bekapcsolva hagyták az adományszámlálót. Ez alapján mindössze 11-en adakoztak. „Nem tízezrek, hanem összesen 11. Ennyi adomány érkezett”. 

A 11 adományozó a március 24-ei adatok alapján van számolva, de ha a következő mentést megnézzük, amely április 12-én készült, akkor is csak 12 adományozót láthatunk. 

„Eddig 3 014 643 717 forintnyi dollárról tudunk, amit az Action for Democracy küldött. Ha ezt elosztom 11-gyel, egészen pontosan 274 milliót kapunk. A dollárbalos grállovagok szerint tehát el kellene higgyük, hogy 11 darab 274 millió forintos »mikroadományból« szervezték a kampányukat” – mondta. 

„Ti tényleg tök hülyének néztek mindenkit?”

– tette fel a kérdést. 

„A magyar demokrácia történetének legdurvább külső beavatkozása ez, amelynek minden további részletét ki kell derítenünk, és ki is fogjuk. A dollárbaloldal nem úszhatja meg ezt a botrányt” – figyelmeztetett.