Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea a keleti partoknál

Foót: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2022. október 10-én közreadott képen kísérleti céllal lőnek ki rakétát egy szeptember 25. és október 9. közötti hadgyakorlaton egy meg nem nevezett helyszínen. MTI/EPA/KCNA/KCNA
not image

Hujber Dávid

2022. október 28. - 06:10

Dél-Korea jelentése szerint Észak-Korea újabb rakétatesztet hajthatott végre, négy nappal azután, hogy Észak-Korea és Dél-Korea figyelmeztető lövéseket adott le a nyugati partoknál.

Dél-Korea vezérkari főnöke jelentette be, hogy Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki a keleti partjainál. Egyelőre egy nem meghatározott ballisztikus rakétáról van szó, amit a Keleti-tenger felé irányítottak.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Pillanatnyilag nem ismert a rakéta repülési távolsága, és annak pontos típusa sem. Négy nappal azután történt a kilövés, hogy Észak-Korea és Dél-Korea figyelmeztető lövéseket váltott egymással a nyugati partoknál – írja az Al Jazeera.

A Kim Dzsong Un vezette Észak-Korea egyre közelebb állhat egy újabb nukleáris kísérlet végrehajtásához, amivel csak tovább nő a feszültség a térségben. Az USA, Dél-Korea és Japán már figyelmeztette Észak-Koreát, hogy példátlan válaszlépésre lesz szükség, ha hetedik alkalommal is atomfegyvert fog tesztelni az elzárt hatalom.

Az elmúlt egy évben számtalan tesztet hajtott végre Észak-Korea, mely semmilyen módon nem veszi figyelembe a tiltásokat. Az ország vezetése pedig hallani sem akar arról, hogy leadja a rakétáit, sokkal inkább tovább fejlesztik azokat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.