Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Balhé tört ki egy szegedi SPAR-ban, gázpisztoly is előkerült

Szóváltásba keveredett két férfi a SPAR egyik szegedi üzletében, melyet már kint folytattak és még egy gázpisztoly is előkerült, melynek hatására szinte azonnal kiérkeztek a helyi rendőrök.

Illusztráció/MTI/MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Szóváltásba keveredett két férfi a SPAR egyik szegedi üzletében, melyet már kint folytattak és még egy gázpisztoly is előkerült, melynek hatására szinte azonnal kiérkeztek a helyi rendőrök.

A szegedi Szilléri sugárúti SPAR-nál arra lehettek figyelmesek a környéken lakók, hogy egy dulakodás tört ki az üzlethelység előtt. Két férfi verekedett össze, amely incidens akkor eszkalálódott, amikor az egyik fél gázpisztolyt rántott, így a rendőröket azonnal ki is hívták. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Mintegy öt perc telt el a dulakodás kitörése után, rögtön négy rendőrautó érkezett a helyszínre és megkezdték az intézkedést. Az incidens nem sokkal záróra előtt, este hat óra magasságában történt, viszont a két férfit gyorsan sikerült szétválasztani.

A Szeged365 nevű helyi portálra érkezett olvasói levelek szerint két verzió van, hogy miért tört ki a balhé: az egyik kiváltó ok szerint a dulakodásban érintett egyik fél nem tartotta be a másfél méteres távolságot, amit a másik zokon vett; míg a másik verzió szerint az egyik rálépett a másik lábára.

A hírportál felkereste Várkonyi Gergelyt, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtósát, aki nem árulta el az incidens okát, mondván még vizsgálják annak körülményeit. Annyit azonban elárult, hogy az előzetes szóváltást követően dulakodás alakult ki, majd a felek „kölcsönösen tettleg bántalmazták egymást”.

A hírportál humorosan megjegyezte, hogy az eset valószínűleg „távol áll egy McGregor – Poirier meccs dinamikájától”, ugyanis személyi sérülés nem történt. A kölcsönös bántalmazás annyiban merült ki, hogy nem csak lökdösődtek, hanem némi ütésváltás is történt.

A dulakodás akkor fordult azonban komolyra, amikor az egyik fél egy gázriasztó fegyvert vett elő, ám ezt a másik félnek sikerült kicsavarnia a kezéből és odaadnia a biztonsági őrnek, aki pedig ezt átadta a kiérkező rendőröknek, így a fegyver nem sült el.

Helyi beszámolók szerint a verekedés-dulakodás a bolt lépcsőinél és az előtte lévő járdán alakult ki, és egészen addig folytatódott, míg a rendőrök ki nem érkeztek. Mint kiderült, mindkét felet a rendőrségre vitték, de a Szeged365 információi szerint nem kellett bent éjszakázniuk.

Várkonyi Gergely a hírportálnak elárulta, hogy az ügyben felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás, a két férfi szabad lábon védekezhet. A portál egy videót is közzétett, amelyet egy arra járó sofőr vett fel, amikor már a rendőrök a helyszínen voltak.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.