Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Balesetet okozott, majd segítségnyújtás helyett elhajtott

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 12. - 15:26

Súlyos közúti balesetet okozott egy 52 éves férfi, majd ahelyett, hogy meggyőződött volna róla, megsérült-e valaki, inkább továbbhajtott.

Vizslás belterületén közlekedett 2021. augusztus 7-én 16 óra körül motorkerékpárral egy ismeretlen személy, amikor az egyenes útszakaszon a szemközti forgalmi sávba áttért, ahol nekiütközött a vele szemben haladó személygépkocsi visszapillantó tükrének, amely az ütközés során szilánkjaira törve az ablakon keresztül az utastérbe hullott – írta a Police.hu.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A vétlen autóban utazó három személy a balesetben nem sérült meg. A balesetet okozó sofőr megállás nélkül továbbhajtott az ütközést követően, azonban a rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp beazonosították és augusztus 9-én elfogták az 52 éves kazári lakost.

A rendőrök a nyomozás során megállapították azt is, hogy a férfi a motorkerékpárral a baleset során hatósági jelzés nélkül vett részt a forgalomban, ugyanis a hatóság tagjai a motor rendszámát egy korábbi ellenőrzés során bevonták.

A sofőr ezen kívül vezetői engedéllyel sem rendelkezett, mivel a Salgótarjáni Járásbíróság és a Balassagyarmati Törvényszék a járművezetéstől véglegesen eltiltotta.

A férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy a motorkerékpárral Mátraszele belterületén 2021. június 15-én úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. A járőrök a motorost a helyszínen ellenőrizték, amely során a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. 

A kazári lakos ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egyedi azonosítójellel visszaélés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett, valamint cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folyat eljárást. A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették, és letartóztatását kezdeményezték az illetékes ügyészégen.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.