Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,217 $

Balatonalmádiban tart kétnapos frakcióülést a Fidesz és a KDNP

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) beszédet mond a Fidesz-KDNP közös frakcióülésén Balatonfüreden 2022. február 16-án. Az asztalnál Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje, Simicskó István, a KDNP frakcióvezetõje és Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója (b-j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 20. - 13:47

A kormánypártok kihelyezett frakcióülésére szeptember 21–22-én kerül sor.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy a Fidesz és a KDNP a kétnapos frakciószövetségi ülését Balatonalmádiban tartja szeptember 21–22-én – írja a Magyar Nemzet

Soron kívül Továbbra sincsenek biztonságban az autópályák energiaelnyelői

Kocsis Máté elmondta, hogy a tanácskozás a hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor politikai tájékoztatójával indul, a frakcióülés központi témája pedig a brüsszeli szankciók és az azok által kiváltott drasztikus energiaárak lesznek.

„2022 júniusa – az olajszállítási szankciók elfogadása – óta a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb egy hónap alatt megháromszorozódott. Azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, nem ez történt. Európa szegényebb lett, Oroszország pedig gazdagabb” – emlékeztetett Kocsis Máté. 

A politikus hozzátette, hogy a napirendre azok a törvényjavaslatok is felkerültek, amelyek a  helyreállítási alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárásához szükségesek.

„A kormánypárti frakciók a fenti témában meghallgatják mások mellett Varga Judit igazságügyi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Palkovics László technológiai és ipari miniszter helyzetértékelését” – osztotta meg a frakcióvezető. 

A kormánypártok már hozzászoktak, hogy az aktuális parlamenti ülésszakok elején kihelyezett frakcióülést tartanak. Az elmúlt években ezekhez az alkalmakhoz rendre fontos döntések is kapcsolódtak. 

Legutóbb februárban, Balatonfüreden tartott kihelyezett frakcióülést a Fidesz–KDNP, ahol a legfontosabb témák az országgyűlési választás kampányára történő felkészülés, valamint a gyermekvédelmi népszavazás volt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.