Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

Ezen a télen is várja a kalandvágyó úszókat a magyar tenger

TÉMÁK:
#Balaton
Fonyód, 2022. január 12. Faágakra fagyott jég Fonyódon, a Balaton-parton 2022. január 12-én. MTI/Varga György
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A kérdés már csak az, hogy lesz-e tél? A Balaton-átúszást mindenesetre megtartják!

Amennyiben az időjárás is úgy akarja, március 3-án megtartják az idei Balaton-átúszást. Fontos részlet azonban, hogy kizárólag azok vehetnek részt az átúszáson, akik előzetesen kvalifikálnak az eseményre.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Az 5-7 fokos vízben teljesítendő 1250 méteres táv embert próbáló feladat, mégis egyre többen vállalkoznak a teljesítésére. Tavalyelőtt ugyan a koronavírus miatt elmaradt a megmérettetés, tavaly azonban már semmi nem akadályozhatta meg a bátor úszókat.

Nagyon fontos a megfelelő felkészülés

Az ötlet egyébként Zimányi Andrástól származik, aki 2019-ben még egyedül tette meg a Szántód-Tihány közti távolságot, egy évvel később azonban már 15-en csatlakoztak hozzá – írja a Likebalaton.

„Egy új csapat, a szervezett hidegvizes mártózásokkal és táborokkal foglalkozó Nemzetközi Hidegvíz Törzs Egyesület vállalkozott arra, hogy lebonyolítsa a 2023-as téli Balaton-átúszást. Átadtam nekik az eltelt évek szervezési tapasztalatait. Amiben tudom, támogatom őket” – mondta Zimányi.

„Ha valaki most a nulláról akar indulni, akkor az idei átúszásról már lekésett az illető. Előfordulhat, hogy rosszul lesz valaki, túltolja, elszámolja magát, eltéved, vagy épp a víz alatt vesz levegőt. Ez nem játék” – figyelmeztetett a tapasztalt úszó.

Az első kvalifikációs úszáspróbára február 4-én a Lupa-tóban, a másodikra február 26-án a dunavarsányi Rukkel-tóban kerül sor.