Itt a magyarázat: ezért tűnt el a Balaton szelet sok bolt polcáról

MTI Fotó: Haáz Sándor
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. május 14. - 07:46

A cég az Újhullámot ajánlja, miután ellátási nehézségekkel küzdenek az orosz-ukrán háború miatt. 

Sok üzlet polcairól hiányzik hetek óta a klasszikus Balaton szelet, a Balatonszelet.hu is kiürült. Az Index utánajárt, hogy mi lehet az ok, ezért megkérdezték a svájci illetőségű Nestlé magyarországi leányvállalatát. 

Azt a választ kapták a Nestlé Hungária Kft-től, hogy a Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám az ukrán–orosz háborús konfliktus ellátási kihívások elé állította a céget.

„Bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán“ – közölte a vállalat. 

A gyárat, amely a nyugat-ukrajnai Lembergben található, nem érte támadás, azonban a leállás mellett döntöttek a kollégák biztonsága miatt. A Boci csokoládék gyártása átkerült a Nestlé csehországi üzemébe, a Balaton szeleteké a lengyel gyárba, jelenleg pedig az Újhullámra tették a hangsúlyt addig, amíg nem normalizálódik a helyzet. 

A cégnél azt mondták, hogy mindkét portfólió gyártása folyamatban van, a termékek hamarosan megérkeznek a magyar fogyasztókhoz is. Kiemelték, hogy az ukrajnai gyárban az előző hetekben sikerült újraindítaniuk a termelést, amennyiben a körülmények engedik, ismét gyártani fognak exportra is. 

Abban bíznak, hogy a klasszikus Balaton szelet eltűnése arra sarkalja a vásárlókat, hogy vállalkozó szelleműek lesznek, és kipróbálják az Újhullámot vagy a Balaton Bummot is, esetleg a mogyorós- mazsolás-zselés, nagy táblás Boci-variációkat.