Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

A Balatonba veszett Dávid gyászoló családja nem tudja, miből fogja kifizetni a temetést

Fotó: Zivatarfelhők a Balaton északi partja felett a fonyódi magaspartról fényképezve 2022. június 4-én késő este. MTI/Varga György
not image

Koós Alexandra

2022. június 8. - 16:21

Az elkeseredett édesapa szerint nemcsak lelki, hanem anyagi terhet is jelent a fiuk elvesztése, jelenleg pedig még azt sem tudják, hogyan fogják kifizetni a temetkezési költségeket.

A Balatonba fulladt fiúk egyikének édesanyja arról nyilatkozott, mindvégig bízott benne, hogy Dávid életben térhessen haza, miután a 17 éves fiú és barátja szombat este tűntek el a vízen, sajnálatos módon azonban már csak a holttestüket találták meg.

Kedd délelőtt több tucat vitorlás sorakozott a balatonaligai kikötőben, miután kora reggel lezárásra került, a hajók mellett pedig számos rendőrautó parkolt, miközben járőrök tartották szemmel a területet, amíg a fiúk holtteste után kutattak.

Reggel nyolc óra előtt nem sokkal egy horgász tett bejelentést, aki elmondta, hogy holttestet talált a vízben a kikötő és a strand környékén, a rendőrök pedig perceken belül kiértek a helyszínre, alig negyed óra múlva pedig a másik fiú holttestét is megtalálták.

 Vaktai Beáta, az egyik fiú édesanyja az RTL Híradónak tett nyilatkozatában elmondta, a család képtelen feldolgozni a történteket, mert úgy érzik, mintha Dávid még most is ott lenne velük, emiatt a házban sem tudnak bent maradni.

„Bele vagyok betegedve, fáradt vagyok, hogy így kell látnom a gyerekemet, hogy így kell eltennem őt. Nem tudom, hogy lesz a temetés, a férjem még csak most indult el, hogy ezt intézze. Fogalmam sincs, hogy fogjuk hazahozni, semmit sem tudok még” – mondta Beáta.

A család szerény anyagi körülmények között él, nyolc gyermeket nevelnek egy kis parasztházban, a szombat délutáni balesetet követően pedig azonnal a Balatonhoz szerettek volna utazni, sajnos azonban nem volt rá pénzük.

Az önkormányzat gyorssegélyéből kedd délelőtt tudott útnak indulni az apa, aki elmondta, hogy a lelki teher mellett hatalmas anyagi terhet jelent számukra Dávid elvesztése, aki egy ideje már kenyérkereső volt, sokat segített otthon, illetve a Balatonhoz is munkaügy miatt indult.

Beri Tamás, Tornanádaska polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat segíteni szeretne a családnak, azonban a jogszabályok szerint csak egy 30 ezer forintos temetkezési segélyt tudnak adni, ezért jelenleg is keresik a megoldást.

A temetkezési vállalkozók szerint közel egymillió forintba kerülne a holttest hazaszállítása, a polgármester pedig kijelentette, hogy ő személyesen, illetve a falubeliek is segíteni fognak. Elmondása szerint egy elkülönített számlát is létrehoznak, s amint elkészül, bárki adakozhat majd a családnak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.