Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Újra kellett éleszteni egy fiút a Balatonon, végül nem élte túl

Fürdõzõk a kánikulában a balatonfenyvesi szabadstrandon 2021. június 22-én. Az országos tisztifõorvos harmadfokú hõségriadót rendelt el a kánikula miatt. MTI/Varga György
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 13. - 10:21

Tragédiáva végződött egy balatoni fürdőzés csütörtök délután, holott elsőre úgy tűnt, hogy sikerült az életmentés.

Az eset Balatonfenyvesen történt csütörtök délután, ahol egy fiú egy vízibicikliről a tóba csúszott és elmerült a vízben. Végül egy búvár segítségével megtalálták és újra kellett éleszteni, ami elsőre sikerrel zárult.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A baleset idejében a járműn hatan tartózkodtak, akik balatoni szokás értelmében kibérelték a biciklit, hogy tudjanak egy kicsit furikázni a „Magyar tengeren”. Ez kis híján tragédiába fulladt, amiről a Somogy Megyei Hírportálnak Bágyó Sándor mesélt:

„Valamivel négy óra előtt a fenyvesi strandi vízimentő arra lett figyelmes, hogy egy vízibiciklin a marás magasságában a mélyvíznél egy család hangosan segítségért kiabál. A közelben volt az evezős mentőnk katamaránnal, aki fixálta a helyszínt és azonnal leriasztott a sürgősségi mentőhajót, ami Révfülöpön állomásozott”

mesélte a lapnak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Bágyó elmondása szerint a vízimentőknek sikerült tizenhat perccel a riasztást követően odaérni a helyszínre és a szonárral néhány percen belül megtalálták a fiút. A hajón megfelelő szakszemélyzet, így már ők megkezdték az újraélesztését.

A fiút végül kivitték a fenyvesi kikötőbe, ahol csatlakozott hozzájuk a VMSZ esetmentő autója és a légimentők helikoptere. A három egység folytatta az újraélesztést, majd a helikoper elszállította a fiút Veszprémbe.

A 24.hu beszámolója szerint azonban a fiút ugyan kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni, a kórházban ugyanis elhunyt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.