Dollár
431,58 Ft
Euró
423,14 Ft
Font
482,17 Ft
Bitcoin
19,351 $

21 év után előkerült a balástyai sorozatgyilkos titkos füzete

Fotó, illusztráció: Rendőrautó és sátor az 51-es főúton, Dömsödnél, ahol meghalt egy 71 éves nő, miután fának csapódott az autó, amelyben utazott 2021. október 28-án. Egyelőre tisztázatlan okból lesodródott az útról és egy fának csapódott egy személygépkocsi az 51-es számú főút 54. kilométerszelvényében. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Takács Petra

2022. január 14. - 13:09

21 év után megtalálták az egykori sorozatgyilkos, Szabó Zoltán novellásfüzetét az elhagyatott otthonában, melyben szerelmesleveleket írt áldozatainak.

A négy nő meggyilkolásáért elítélt és börtönben öngyilkossá lett bűnöző egy négyzethálós füzetbe jegyezte le a szerelmeihez kapcsolódó érzéseit, gondolatait, valamint ismert slágerek, táncdalok szövegeit, továbbá egy felnőttmesét is, mindössze 20 oldalon. A nyolc osztályt végzett férfi írásai hemzsegnek a helyesírási hibáktól és a gyerekekre jellemző vonalvezetéstől.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Az 1968-ban született balástyai rém 4 nővel végzett, akiket valamilyen okból kifolyólag a tanyája közelébe csalt, itt pedig nehéz tárggyal fejbeverte vagy megfojtotta őket, majd meztelenre vetkőztetve elásta őket a háza közelében – olvasható a Borsonline cikkében.

A gyilkos végül a negyedik bűntette után bukott le, amikor megtalálták a telefonszámát az áldozat híváslistáján. Ezután a rendőrség kikérdezte, majd a vallomást követően 2003-ban ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre.

Szabó Zoltán a feltételezések szerint súlyos személyiségzavarban és szexuális aberrációban is szenvedett, valamint köztudottan nehéz sora volt gyerekkorában, hiszen az apja korán meghalt, a testvére pedig fiatalon öngyilkos lett.

Buszmegállóban tépték le nyakláncát, kilenc hónap után meglett a tettes (videó)

Zoltán régi ismerősei szerint a férfi igazából csak szeretetre vágyott, s emiatt vethette papírra a gondolatait a memoárjának is nevezhető jegyzetfüzetben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.