Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Baktériumfertőzés: feloldották az olasz strandokon elrendelt fürdőzési tilalmat

Fotó: Twenty20
not image

Koós Alexandra

2022. július 30. - 10:57

Egyes szakértők szerint a rossz adatok a hőhullámnak tulajdoníthatók, amely megemelte a tenger hőmérsékletét, és „szerves egyensúlyhiányt” okozott.

Olaszország 22 emilia-romagnai partszakaszán fürdőzési tilalmat rendeltek el péntekre, miután az Adriai-tenger ezen része baktériumfertőzés miatt alkalmatlanná vált a strandolók számára, így csak a napozóágyakat használhatták.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Eredetileg 28 partszakaszon tiltották volna be a fürdőzést, azonban a csütörtökön elvégzett új mintavételezés során meggyőződtek róla, hogy 6 partszakasz esetében az adatok teljesen megfelelnek az előírt paramétereknek.

Rimini önkormányzata önálló elemzéseket is végzett a várostól északra fekvő hét területen, az eredmények pedig arra utaltak, hogy a víz „tökéletesen alkalmas a fürdésre”. A polgármester, Jamil Sadegholvaad elmondta, „nincs technikai vagy logikai magyarázatuk” a fertőzésre.

Egyes szakértők szerint valószínű, hogy a rossz adatok a hőhullámnak tulajdoníthatók, amely megemelte a tenger hőmérsékletét, és „szerves egyensúlyhiányt” okozott – derül ki a Corriere beszámolójából.

Majd péntek kora délután arról érkeztek hírek, miszerint a Regionális Környezetvédelmi Ügynökség által végzett legfrissebb mérések megállapították, hogy a vizek coli-baktériumszintje újra a határérték alá csökkent, így 15 órától már biztonságosan lehetett fürdőzni az összes strandon.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.