Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Bakondi: a magyar államhatár nem átjáróház, az embercsempészés nem bocsánatos bűn

Fotó: A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen katonák és rendőr járőrőzés közben az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tartott az ideiglenes biztonsági határzárnál, amelyen elmondta, hogy jelentősen emelkedett idén a határsértők száma 2020-hoz képest. A határsértők többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs
not image

Takács Petra

2022. szeptember 14. - 14:01

A magyar határvédelem továbbra is erős és hatékony, de rengeteg határsértővel kell szembenézniük.

Mostanában naponta átlagosan ezer határsértő próbál átjutni a magyar határon – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György hozzátette, idén eddig 171 ezer határsértőt tartóztattak fel és 1300 embercsempészt fogtak el; tavaly ugyanebben az időszakban 70 ezer migránst és 700 embercsempészt fogtak el.

“A magyar államhatár nem átjáróház, az embercsempészés nem bocsánatos bűn, és erőszakosan, ismeretlen identitással, okmányok nélkül, a járőreinket megtámadva belépéssel kísérletezők nem juthatnak be Magyarország területére” – hangsúlyozta a főtanácsadó.

Kijelentette, nagyon jó lenne, ha az Európai Unió levonná a következtetést a 2015 óta tartó migrációs krízisből és világossá tenné, hogy illegálisan nem lehet bejutni Európába.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a migráció elsősorban civilizációs veszélyt hordoz magában, hiszen egy “virulens civilizáció” képviselői próbálnak bejutni Európába. Hozzáfűzte, Európa nagyvárosaiban a migráció miatt napjainkra megjelentek “klánok”, és van, ahol “klánháború” zajlik.

(MTI)