Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,597 $

Bahreini Nagydíj: Lewis Hamilton érzelmes üzenete a Mercedesnek (videóval)

Fotó: EPA/Ali Haider
Sport
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Lewis Hamilton is érzi, ez sem lesz egy könnyű éve a Mercedes számára, ugyanakkor a kitartásuk még sokat hozhat a konyhára.

Lewis Hamilton az elmúlt két évben nem nyerte meg a világbajnokságot, amire rég volt példa. Két esztendővel ezelőtt drámai körülmények között, az utolsó utáni pillanatokban bukta el a címet Max Verstappen ellen.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Hasonlóan drámai volt a helyzet, mint ahogyan 2008-ban először ért fel a csúcsra a Forma-1-ben, aminek akkor Felipe Massa és a Ferrari itta meg a levét. Tavaly pedig meglehetősen simán húzta be a címet a Red Bull holland versenyzője.

Bahreinben is győzelemmel kezdett a címvédő, de még mindig minden Fernando Alonso dobogójáról szól. Nem meglepő, hiszen az Aston Martin rettentő erős, a spanyol legenda pedig 40 év felett is az egyik legjobb.

Ezt többek között a Hamilton ellen bemutatott manőverével is bizonyította vasárnap. A brit világbajnok nem lehetett ott a dobogón, de szerinte a csapat jó munkát végzett, és szerinte ebben a mederben kell folytatniuk.

Megjegyezte, tudja, hogy nem tartanak ott, ahol lenniük kellene, de csak keményen nyomják. Hamilton hisz abban, hogy képesek ledolgozni a hátrányukat, és a tavalyi év eleje óta sokat fejlődtek.