Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

A nő örökbe adja a babát, miután megtudta, hogy a spermadonor hazudott neki

Fotó: Illusztráció/Unsplash/Omar Lopez
not image

Takács Petra

2022. január 13. - 19:36

Egy japán nő 330 millió jenre (kb. 894 millió forint) perli második gyermeke biológiai apját, miután kiderült, hogy a férfi hazudott a személyazonosságáról.

A 30-as éveiben járó tokiói nőnek korábban már született egy gyermeke jelenlegi férjétől, de úgy döntött, hogy donorral fogantatja meg második gyermekét, amikor megtudta, hogy férje olyan örökletes rendellenességet hordoz, amely átöröklődhet az utódokra is.

A tökéletes jelölt megtalálásához a közösségi média segítségét használta fel, akit meg is talált egy kiotói egyetemen végzett sikeres férfi személyében, legalábbis a hölgy ezt hitte róla.

Ahhoz, hogy teherbe essen, tíz alkalommal lefeküdt a férfival, de a teherbeesést követően rájött, hogy születendő gyermekének biológiai apja valójában egy nős kínai férfi, aki sosem járt a neves kutatóegyetemre.

A New York Post írta, hogy a nő úgy döntött, örökbe adja gyermekét, mivel már túl késő volt a terhesség megszakításához, emellett csalásért perli a donort, hivatkozva a férfi hazugságai által okozott érzelmi stresszre.

Két kórházat is bezártak Kínában, az egyik megtagadta egy terhes nő kezelését

Japán spermadonorációs ipara nagyrészt szabályozatlan, a kereskedelmi célú mesterséges megtermékenyítés ritkaságszámba megy, és csak heteroszexuális házaspárokra korlátozódik. Mizuho Sasaki, egy japán gyermekjóléti munkás sekélyesnek nevezte a nőt, amiért tárgyként kezeli a gyermeket, majd hozzátette: „Szerintem jobb, ha a gyereket olyasvalakire bízzák, aki jó nevelőszülő lehet számára”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.