Kényszeretetéssel fenyegetik a börtönben éhségsztrájkoló Navalnijt

Moszkva, 2021. február 12. A Babuskinszkij kerületi bíróság által közreadott képen Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus meghallgatáson vesz részt a bíróság moszkvai tárgyalótermében az ellene rágalmazás vádjával indított perben 2021. február 12-én. Navalnij „lakájoknak”, „árulóknak” és az „ország szégyenének” nevezett egy második világháborús orosz veteránt és másokat, akik szerepeltek egy, az elõzõ évi alkotmánymódosítás mellett agitáló reklámfilmben. MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság
not image

Kornis Vivien

2021.április.12 - 19:25

Arról számolt be Navalnij csapata a Twitteren, hogy minden egyes nap azzal fenyegetik az éhségsztrájkoló politikust, hogy erőszakkal fogják megetetni.

Megfenyegették Navalnijt a börtöntisztviselők, hogyha nem kezd el táplálkozni, erőszakkal fogják megetetni. Navalnij 8 kilót fogyott, mióta éhségsztrájkba kezdett – mondta el az ellenzéki politikus csapata.

Az éhségsztrájk komolyságát látva a vezetőség minden egyes nap kényszeretetéssel fenyegetőzik

– írta Navalnij csapata a Twitteren.

A France24 tudósítása szerint Navalnij múlt héten lázas volt és köhögött, de a börtön gyengélkedőjéről már visszatérhetett szokásos negyedébe. Csapata szerint azonban arra még mindig nem adtak engedélyt, hogy egy általa választott orvos mérje fel az állapotát.

A 44 éves politikus jelenleg 77 kilós súllyal bír – március 31-én még 85 kiló volt, ekkor kezdte meg az éhségsztrájkot.