Azt állítják egy névtelen levélben, hogy Visegrádon lehet VV Fanni holtteste

Fotó: Ekaterina Bolovstova/Pexels
not image

Kornis Vivien

2021.április.12 - 21:36

A bíróságnak megküldött rejtélyes levél azt állítja, VV Fanni holtteste Visegrádon van.

A Bors szerint a vádirat azt állítja, hogy a VV Fanni meggyilkolásával vádolt férfi, B. László a Dunába dobhatta az áldozat holttestét, az FBI pedig műholdas nyomán az ennek helyszínéül szolgáló stéget is beazonosította. 

A bíróságnak címzett rejtélyes e-mail szerint azonban azt állítja egy névtelen tanú, hogy Novozánszki Fanni holtteste Visegrádon található, és a rendőrség eddig nem jó helyen keresgélt – mondta el a lapnak dr. Bálint Roland, a vádlott ügyvédje. 

A törvényszék a levelet komolyan véve tájékoztatta mind a védelmet, mind a vádat a lehetséges szemtanú állításairól. 

Egy rövid, lényegre törő, pár soros levélről van szó, amiben egy dunaparti betonlépcsőt is emleget az illető, s hogy egész pontosan ott találhatóak a sértett maradványai

– magyarázta el a védőügyvéd. 

Ez azért lehet kulcsfontosságú, mert ha nyomozás Visegrád irányába halad, azzal megdől a teória a vádlott szerepét illetően Fanni eltűnéséről. B. László ugyanis bevallotta, hogy a lakásáról ő vitte el az öntudatlan áldozatot, és a telefonos és autós GPS-adatok szerint a férfi Siófok és Budapest között mozgott – Visegrád azonban éppen az ellenkező irányban van. 

A mai napig nem tudni biztosan, mi történt Fannival – életben van-e vagy gyilkosság áldozatává vált. Ha életben van, hol tartózkodik, ha pedig emberölés áldozata lett, a vádlott-e a tettes.

Nyilvánvalóan, ha érdemi információt tartalmaz az e-mail, akkor az az én ügyfelem állításait igazolná, azaz hogy nem követett el emberölést, hiszen Visegrádon bizonyíthatóan nem járt. De természetesen a legjobban annak örülnénk, ha az derülne ki, hogy Fanni él, s ha így van, akkor – ahogy egy alkalommal a bírónő is felvetette – csakis külföldön lehet 

– mondta el a lapnak dr. Bálint Roland, akinek védence továbbra is ártatlannak vallja magát.