Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Az Azov-ezred minél előbb viszontlátná megölt katonáinak holttesteit

Fotó: EPA/SERGEI ILNITSKY
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 13. - 08:34

Az Azov-ezred parancsnoka közölte, hogy még mindig várják a holttesteket, ugyanis azok jelenleg is Mariupolban vannak. 

Az Azov elmondása szerint a Mariupol városában lévő Azovsztal acélmű ostroma során megölt több tucat ukrán harcos holttestét még mindig várják – számolt be róla a The Guardian

Soron kívül Csütörtökön Kormányinfó, fontos bejelentések jöhetnek

Makszim Zhorin elmondta, hogy egy nemrég lezajlott csere keretében az Azovsztalban elesettek mintegy 220 holttestét már elküldték Kijevbe, de „ugyanennyi holttest még mindig Mariupolban van”. 

„Folynak a tárgyalások a további cserékről, az összes holttest hazaszállításáról. Feltétlenül minden holttestet vissza kell szállítani, és ezen fogunk dolgozni” – tette hozzá Zhorin.

Elmondta, hogy a halottak egyharmada az Azov-ezred tagja volt, a többiek a határőrség és a haditengerészet, valamint a rendőrség állományába tartoztak.

Az acélműben rejtőzködő harcosok százait május közepén vették orosz őrizetbe, de sokan meghaltak az üzem és Mariupol városa elleni orosz támadások során is.

Mivel a holttestek többsége szörnyű állapotban van, „nagyon sokáig fog tartani, amíg minden egyes személyt azonosítani tudunk” – emelte ki Zhorin.