Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Azt kérte az emberektől, hogy maradjanak otthon, most pedig egy étteremben fotózták le

not image

A T-800-as

2020. október 23. - 15:02

Igen kellemetlen helyzetbe került a cseh egészségügyi miniszter, akit egy étteremben fotózta le, noha nem sokkal azelőtt arra kérlelte az embereket, hogy maradjanak otthon.

Igen kellemetlen helyzetbe került a cseh egészségügyi miniszter, akit egy étteremben fotózta le, noha nem sokkal azelőtt arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

Roman Prymula egészségügyi miniszter készen áll arra, hogy szembenézzen a következményekkel, miután szerda késő este, néhány nappal azt követően, hogy szigorú lezárásokat hirdetett és kérlelte az embereket, hogy maradjanak otthon, egy prágai étteremben fényképezték le – írta a CNN.

Az országban jelenleg az egyik legsúlyosabb a vírushelyzet, ha az 1 főre jutóra jutó számokat nézzük. Október 14. óta a cseh éttermekben nincs helyben fogyasztás, csak az elvitel engedélyezett, és az is 20 óráig.

Az ország legnépszerűbb bulvárlapjában, a Bleskben tették közzé a képeket, ahogy a miniszter elhagyja az éttermet és maszk nélkül ül be a kormányzati autójába, amit egy sofőr vezetett. A hét elején léptették hatályba azt a törvény, hogy Csehországban mindenkinek maszkot kell viselnie, amikor az autóban vannak egy háztartásukon kívüli emberrel.

Kiderült, hogy az étterem már bezárt, amikor a két férfi találkozott. Jaroslav Faltyneket, a Prymula politikai szövetségesét és a kormány ANO pártjának parlamenti vezetőjét is látták az étteremben. Pénteken a peremtelenben kért bocsánatot.

Elmondása szerint egy zárt étterem társalgójában találkoztak egy kávé mellett, és ott beszélték meg a járványügyi helyzetet. Hozzátette, mivel ismeri az étterem tulajdonosát, megkérte, hogy ott beszélgethessenek a zárást követően, ami esti 20 óráig volt nyitva.

Női tettesei lehetnek a párizsi, látszólagos rasszista támadásnak

Számos cseh politikus követelte Prymula lemondását, aki készen áll erre, ha a közvélemény ezt akarná. A Respekt magazinnak azt mondta, 21 óra 30 percig lehetett a minisztériumban, majd meghívták a megbeszélésére. Állítása szerint nem igaz, hogy nem viselt maszkot odabent, és noha anélkül lépett ki, az autóban már felvette azt.