Dollár
397,04 Ft
Euró
418,84 Ft
Font
487,47 Ft
Bitcoin
17,155 $

Az USA figyelmeztette az oroszokat: a nukleáris fegyverek bevetése katasztrofális következményekkel járna

Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó szerint az Egyesült Államok magas szinteken kommunikált a Kremllel, és figyelmeztették Moszkvát egy esetleges nukleáris fegyver bevetésének veszélyeivel és következményeivel.

Mint azt az orosz TASZSZ hírügynökség is megírta, az USA “magas szinteken” közölte Moszkvával, hogy a nukleáris fegyverek oroszországi bevetése katasztrofális következményekkel járna, és Washington határozottan fog válaszolni – mondta Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója a CBS-nek adott vasárnapi interjújában.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes ugyanakkor nemrégiben azt mondta, hogy Oroszország továbbra sem fenyeget atomfegyverrel, hiszen az Egyesült Államokkal és a NATO-val való nyílt konfrontáció nem érdekük.

Azt azonban Rjabkov is elismerte, hogy az USA és Oroszország diplomáciai kapcsolatai mostanra gyakorlatilag megszűntek. Oroszország amerikai nagykövete, Anatolij Antonov közölte, szeretné azt hinni, hogy a két ország nem áll a nukleáris konfliktus „szakadékának szélén”, ám abban már nem biztos, hogy egy valóban így is van-e.