Az ufókutatás eredményei nyomán átértékelhetjük a fizika alapvető törvényeit

Fotó: Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021.május.7 - 13:47

Az Egyesült Államok hadserege és védelmi minisztériuma az utóbbi hónapokban sorra tette közzé az eddig bizalmasnak számító aktákat és felvételeket, melyeken azonosítatlan repülő tárgyakat láthattunk, eredetük viszont még mindig kérdéses.

A megfigyelések többsége a haditengerészet pilótáihoz köthető, akik még életükben nem láttak olyan gyorsan mozgó és cikázó gépeket, mint az ominózus esetek napján. Elmondásuk szerint a fizika törvényeit meghazudtoló módon közlekedtek a rejtélyes ufók a levegőben, amivel a kutatók is egyetértenek.

Rizwan Virk, az MIT Play Labs laboratóriumának alapítója úgy gondolja, felelőtlenség lenne nem komolyan venni ezeket a jelentéseket, hiszen bár egyes tudósok nevetségesnek minősítik az azonosítatlan repülő objektumokkal kapcsolatos feltételezéseket, valójában csak akkor juthatnánk előre, ha feloldanánk és megdöntenénk a tabukat – írta az NBC News.

Virk szerint át kellene gondolni a tudományt, mint olyant, hiszen az ufók valószínűleg idegen, értelmes civilizációk űrhajói, amelyekkel galaxisokon és csillagrendszereken keresztül száguldozva érkeztek meg hozzánk, így a fizika törvényeit is sikerülhetett átírniuk és saját maguk hasznára fordítaniuk.

A szakember koncepciója értelmében a hagyományos fizika ugyanúgy létezik, ám sokkal mélyebbre ható törvényszerűségei lehetnek, mint azt eddig emberi ésszel sikerült felfognunk és empirikus úton bebizonyítanunk.

Virk azt reméli, hogy a tudósok is elfogadják majd az ufójelenségek létjogosultságát, egyúttal komolyabban fogják venni azokat az embereket, akik első, második vagy harmadik típusú találkozást éltek át, és nem teszik őket nevetség és közröhej tárgyává.

“Hosszú távon elképzelhetőnek tartom, hogy a jövőben rengeteg Nobel-díjat fognak osztani a fizikában elért áttörő eredményekért és kutatásokért, amelyek új törvényeket írhatnak le, ám ennek rövid távú hatásait egyelőre nem tapasztaljuk” – tette hozzá Rizwan Virk.