Az otthoni munka három nagy előnye

not image

Nagy Noel

2020. március 31. - 12:25

A COVID-19 járvány következtében számtalan munkahelyen rendelték el a „home office” típusú munkavégzést, vagyis az otthoni munkát. Először felmerülhet bennünk, hogy egy csapatmunka csak nem ugyanolyan, mintha élőben végeznénk, ám most elhoztunk három pontot, ami ezt a kételyt megcáfolhatja.

Erica Dhawan, a Big Think munkatársa szerint egy közönséges tévhit, hogy a szemtől szembeni munka sokkal produktívabb, mint a virtuális vagy távoli csapatmunka, ugyanis szerinte legalább olyan hatékony lehet ez a fajta munkavégzés az alábbi három pont alapján:

1. A távoli csapatok időt spórolnak

Rengeteg idő megy el azzal, hogy körbe-körbe járkálsz az irodában, a folyosókon, amellett hívásokat fogadsz és próbálod megjavítani az akadozó irodai laptopot vagy épp nyomtatót. Ezeket a kellemetlenségeket egy otthoni munkavégzés képes kiküszöbölni, így rengeteg értékes munkára fordítható időt tudsz spórolni.

2. Pénzt spórol a munkavállalónak

A minden évben megrendezett nagy vállalati rendezvények jelentős mennyiségű pénzt emészthetnek fel a cég bankszámlájáról. Mindannyian tudjuk, hogy ezek az események fontosak és olykor hasznosak is tudnak lenni, de vannak idők, amikor egyszerűen nem férnek bele.

A másik szempont, ami miatt nem feltétlen praktikus, hogyha világszerte különböző csapatokat irányítasz. Egy távoli csapat home office környezetből való irányításával rengeteg pénzt lehet megspórolni, példának okáért nem kell utazásokra költeni.

További szempont, hogy nem kell költeni az olyan rendezvényekre sem, amiket csapatépítő jelleggel szerveznek meg a cégek, hiszen a virtuális világban történetek mesélésével, négyszemközti beszélgetésekkel ugyanúgy el lehet érni, hogy egy jobb közösséggé váljon a munkahely.

3. Ténylegesen a legjobb és legokosabb csapatot tudod összehozni

Hatalmas mennyiségű tudás és szakértelem van a világ körül, ám a legtöbb esetben ezek elkerülik a vezetők figyelmét, mivel csak azokra fókuszálnak, akik hivatalosan is az alkalmazásuk alatt állnak. Egy virtuális csapat vezetése viszont megteremti a lehetőséget, hogy a Föld bármely pontjáról össze lehessen gyűjteni az adott szakterület legfényesebb elméit, hogy valami nagyszerűt alkossanak közösen. Így a hagyományos állásinterjú-procedúrák helyett sokkal nagyobb szabadságot kapnak a munkáltatók, hogy tényleg a legjobb embereket tudják felvenni a vállalkozásukba.