Az OMSZ országos listát hozna létre a mentősöknek kedvezményt biztosító vendéglátósokról

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője beszél a Toyota magyarországi márkakereskedés által felajánlott gépkocsik átadásán a Toyota budaörsi központjában 2020. április 6-án. Az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport felhívására a "Segítünk egymásnak" kezdeményezés keretében 20 személygépkocsit és mikrobuszt ajánlott fel a márkakereskedés két hónapos használatra segélyszervezeteknek, valamint az Országos Mentőszolgálatnak a koronavírus elleni védekezéshez. MTI/Kovács Tamás
not image

Borbély Fanni

2021. április 22. - 05:38

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője jelezte, hogy az Országos Mentőszolgálat egy olyan országos adatbázis létrehozását tervezi, melyben összegyűjtenék azon vendéglátósokat, akik kedvezményt biztosítanának a mentősöknek.

A szóvivő megosztotta a részleteket is a tervvel kapcsolatban, a rendszert ugyanis úgy kívánják kialakítani, hogy az Országos Mentőszolgálat felveszi a kapcsolatot a jelentkezőkkel, akik aztán GPS-koordinátáikkal együtt kerülnének be a rendszerbe.

Azok a vendéglátósok, akik szeretnének csatlakozni a kezdeményezéshez, az [email protected] e-mail-címen tudnak jelentkezni, a sikeres jelentkezést követően pedig az OMSZ felveszi majd a kapcsolatot az érintettekkel, Győrfi Pál elmondása szerint pedig az akcióban résztvevő vendéglátósok használhatják majd a “hambulancia” logót is.

A koronavírus-járvány kezdete óta minden egészségügyi dolgozó erején felül teljesít a kórházakban, éppen ezért már nem is egy ilyen jellegű kezdeményezés indult el az elmúlt egy évben. Vannak olyan vendéglátóhelyek is, ahol a mentősök kedvezménnyel, de akár teljesen ingyen fogyaszthatnak, abban a 20 percben, amikor szolgálati idejükben lehetőségük nyílik egy ebédre – írja az ATV.