Ez az olimpiai falu legnépszerűbb helyszíne

TÉMÁK:
#Olimpia #Peking
Jencsing, 2022. február 2. Kabinok a drótkötélpályán a jencsingi olimpiai falu elõtt 2022. február 2-án, két nappal a 2022-es pekingi téli olimpia hivatalos megnyitója elõtt. MTI/AP/Mark Schiefelbein
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Annyira nem lesz nagy meglepetés, lévén az élsportolók egyik legfontosabb feladata az energia megfelelő pótlása.

Shen Qianfan, az olimpiai falu tervezési és üzemeltetési osztályának főigazgatója elárulta, hogy a 24 órás étterem az egyik legnépszerűbb hely az olimpiai faluban, ahol a sportolók többek között helyi specialitásokat is megkóstolhatnak.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

„A legnépszerűbb ételek a gombócok és a pekingi sült kacsa. A legforgalmasabb időszakban akár 80 kacsát is elkészítünk a sportolók számára” – mondta Shen.

„Ők nagyon szigorú diétákat követnek. Néha azzal viccelődünk egymás között, hogy számológéppel a kezükben esznek.”

Az olimpiai játékok étkeztetése nagyon összetett feladat. A szervezőknek közel két évükbe telt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság táplálkozási szakértőivel történő együttműködés és konzultáció után véglegesítsék a sportolóknak szánt menüt – írja a china.org.cn.

A falu tervezői a szórakozási lehetőségek biztosítására is kiemelt figyelmet fordítottak, csaknem 1000 négyzetméteren alakítottak a ki biliárd- és csocsóteremtől kezdve a 4D mélytengeri szimulátorig egy sor kikapcsolódást nyújtó helyszínt.

A komplexumban helyet kapott egy átfogó járóbeteg-rendelő is, 18 külön részleggel, beleértve a fogászatot, a pszichológiai tanácsadást, de még a hagyományos kínai orvoslást is. Az orvosi sürgősségi szolgálat pedig éjjel-nappal elérhető.

Az olimpiai falunak külön plázát is építettek, ahol boltok, kávézók, mosodák várják a sportolókat.