Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Az MLSZ elnöke is megszólalt Szuperliga-ügyben

Telki, 2019. május 10. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszél a szövetség éves közgyûlésén a telki edzõközpontban 2019. május 10-én. MTI/Illyés Tibor
not image

Kolláth Benjámin

2021. április 20. - 20:14

Az MLSZ elnökét, Csányi Sándort az UEFA kongresszusán érte a Szuperliga-botrány, szerinte minden dráma mellett komoly pénzügyi feszültség van az UEFA és az érintett klubok között.

Előzmény:

A sportvilágot egyértelműen a Szuperliga-botrány tematizálja a napokban, sorra szólalnak fel futballisták, klubvezetők és szövetségek képviselői is a 12 topcsapat által szervezett esemény ellen.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

A Nemzeti Sport érte el az MLSZ elnökét, Csányi Sándort, aki pont Montreux-ben tartózkodik, ahol az UEFA kongresszusa zajlik. Itt fogadták el tegnap a Bajnokok Ligája új formátumát, amire kísértetiesen hasonlít a Szuperligáé.

Csányi szavaiból az tűnik ki, hogy ő maga sem ért egyet az új sorozattal: „Amióta a Bajnokok Ligája elindult, a nagy klubok évről évre javították a pozícióikat, sőt most, a ma elfogadott új rendszerrel is javították volna… Úgy látszik azonban, hogy ez már nem volt elég nekik.”

Szerinte elsősorban a következő okokra vezethető vissza a dráma: “A kiválásnak több oka van. Egyrészt a klubok egy részének nehéz pénzügyi helyzete, amelybe főleg a játékosok irreális fizetései révén sodródtak, s amelyet tovább nehezített a pandémia.”

“Másrészt sok pénz jelent meg a piacon, kevés a jó befektetési lehetőség és a Szuperliga most annak tűnik. Ráadásul a pénznek dolgoznia kell, alighanem ezért indulna a sorozat már az idén augusztusban az eredeti, 2022-es tervek helyett.”

Arra a kérdésre, hogy az idei Európa-bajnokságot befolyásolhatják-e az esetleges szankciók, így válaszolt: “Az Eb-t nem veszélyezteti a most kialakult helyzet, de a katari világbajnokságot talán már igen.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.