Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

Az Inter látókörébe került Szoboszlai Dominik

Lipcse, 2022. november 10. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában játszott RB Leipzig-SC Freiburg mérkõzésen Lipcsében 2022. november 9-én. Az RB Leipzig 3-1-re gyõzött. MTI/EPA/Filip Singer
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Olasz sajtóértesülések szerint a Serie A egyik legjelentősebb klubja érdeklődik a magyar játékos iránt.

Felfelé ível a 22 éves magyar játékos karrierje, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy mostanra a Bundesligában harmadik Lipcse alapembere lett. Ügynöke szerint ugyanakkor a téli átigazolási szezonban még biztosan marad a német csapatnál.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Azonban bármelyik nagy klub is érdeklődik iránta, jobb sietniük, hiszen a magyar válogatott csapatkapitányának piaci értéke az elmúlt hónapokban 28 millió euróról 35 millióra ugrott a Transfermarkt szerint.

Ha az olasz sajtó információi helyesek, akkor az Internazionale már a nyáron kész leigazolni Szoboszlait, akinek lövés-előkészítések terén jelenleg a legjobb a mutatója az öt topligát vizsgálva – írja az Index.

Szoboszlai Dominik ezzel olyan játékosokat előzött meg, mint Phil Foden a Manchester City-ből, vagy éppen Rodrygo a Real Madridból. A társaság tehát komoly nevekből áll, ezekre a statisztikákra pedig általában már a nagy klubok is felkapják a fejüket.

A magyar támadó középpályás két évvel ezelőtt igazolt a Lipcséhez annak testvércsapatától, a Red Bull Salzburgtól. 22 millió eurót fizettek akkor érte, ami jó üzletnek bizonyult, nem csupán a mostani értékét, hanem a teljesítményét nézve is. 67 mérkőzésen 12 alkalommal talált be, valamint 21 gólpasszt osztott csapattársainak.