Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Az erdőkertesi háziorvos jogi segítséget kér büntetéséhez

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal töltött fecskendőt készítenek elő oltáshoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 16-án. MTI/Vajda János
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kiss Csaba, erdőkertesi háziorvos praxisa egymillió forintos bírságot kapott, miután megtagadta a koronavírus elleni oltások beadását körzetében, erről pedig a médiából értesült.

A büntetést a Pest Megyei Kormányhivatal azzal indokolta, hogy az orvos viselkedése ellentmond az etikai, a jogi és az orvosszakmai előírásoknak is. A háziorvos korábban azt nyilatkozta, azért tagadja meg az oltások beadását, mert nem ért egyet a kínai vakcinák alkalmazásával, valamint az oltási rendszer komoly kihívások elé állítja a háziorvosokat.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Ahogyan arról korábban is írtunk, a Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, mely az oltások ellen szól, ugyanis véleményük szerint mindez rombolja az egészségügyi ellátórendszerbe vetett bizalmat.

Az ATV Híradója megkereste Kiss Csabát a bírság kihirdetése után, aki jelezte, jogászi segítséggel fogja megtámadni a kirótt bírságot, majd megjegyezte, amennyiben a büntetések halmozódni fognak, úgy tartani fogja magát hétvégi kijelentéséhez és csődbe viszi praxisát.