Az emberek többsége változtatni szeretne az életén a koronavírus-járvány után

not image

Kulcsár Péter

2020. április 17. - 14:37

Az Egyesült Királyságban végeztek nemrég egy nagyon érdekes kutatást, amelyben azt vizsgálták, hogyan hatott a lakosságra a jelenleg zajló pandémia.

A megkérdezettek csupán 9%-a válaszolta azt, hogy visszatér majd a megszokott kerékvágásba. Az emberek 54%-a úgy véli, a járvány megváltoztatta az életüket és egy jó lecke ez az egész országnak, amelyből fontos tapasztalatokat szerezhetnek.

A válaszolók 51%-a szerint a levegő sokkal tisztább, 27%-uk pedig több vadon élő állatot észlelt az elmúlt hetekben. 10-ből 4 ember úgy érzi, hogy sokkal erősebb az összetartás és a másokkal való együttérzés a közösségekben.

A közvélemény-kutatásban résztvevők 39%-a arról számolt be, hogy meglepő módon a karantén közelebb hozta őket a családjukhoz és a barátaikhoz, ugyanis sokkal több időt töltenek el az egymástól távol lévő hozzátartozóikkal online videókonferencia-beszélgetéseken, mint azelőtt.

A Brit Királyi Természettudományos Akadémia és a Food Foundation rendelésére készítette el a YouGov szervezet a kutatást. Több mint 4 ezer embert kérdeztek meg Nagy-Britannia különböző településein.

10-ből 4 ember sokkal jobban értékeli az ételeket, mint korábban. Válaszaik alapján többen álltak át az otthoni sütésre és főzésre, valamint előnyben részesítik a zöldségeket és az egészségesebb húsokat.

Az edzési kedv is megnőtt, mivel 27%-a a lakosságnak többet mozog, azonban 36%-uk azt válaszolta, hogy kevesebbet tud csak sportolni és a megkérdezettek mindösszesen 9%-a érzi magát fittebbnek.

Az Egyesült Államokban közben tovább nőtt a munkanélküliség:

https://liner.hu/koronavalsag-mar-22-millioan-veszitettek-el-a-munkajukat-az-egyesult-allamokban/