Az emberek többsége nem vevő a koronavírussal kapcsolatos rémhírekre

Szabó Kata

2020. március 10. - 15:52

A magyarok túlnyomó része nem támogatja a rémhírek terjesztését, az ugyanis indokolatlan pánikkeltést eredményez az emberek körében.

A magyarok többsége elutasítja az indokolatlan pánikkeltést a médiumok részéről a koronavírussal kapcsolatban – közölte kutatása alapján a Századvég Alapítvány kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a megkérdezettek 71 százaléka úgy látja, hogy bizonyos internetes híroldalak szükségtelenül keltenek pánikot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és csak 25 százalékuk szerint nem jelent problémát a jelenség.

Ezzel összefüggésben a válaszadók 61 százaléka szerint a kormánynak határozottabban kell fellépnie a rémhíreket terjesztő médiumok ellen, míg 35 százalékuk ezt nem tartja szükségesnek – tették hozzá.

A közleményben azt írták: a felmérés alapján kijelenthető, hogy a koronavírus-járványhoz hasonló, nagy közérdeklődést kiváltó események idején kiemelt jelentőségű a hiteles tájékoztatás a lakosság nyugalmának megőrzéséért és a járvány kialakulásának megelőzéséért.