Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Autósiskola: hamarosan akár félmillióba is kerülhet egy jogosítvány

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 10. - 13:18

Többen úgy vélik, hiába a benzinárstop, hamarosan emelniük kell az amúgy sem olcsó szolgáltatás árán. 

A Spirit FM-en Nyirő Attila autósiskola-tulajdonos arról beszélt, hogy jelenleg 6-12 ezer forint között mozog a gyakorlati órák száma az autósiskolákban, de valószínűsíthető, hogy augusztusban újra árat emelnek, amelynek eredményeként akár 500 ezer forintban is kerülhet a jogosítvány megszerzése. 

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Az ATV arról számolt be, hogy akár 400 ezer forintba is kerülhet a jövőben a jogosítvány megszerzése, az oktatók ugyanis azt mondják: nem halaszthatják tovább az árak emelését, ugyanis az árstop nem elég, az autók fenntartása is egyre többe kerül. 

„Már most 400 ezer forint körül van egy jogosítvány, dramatizálnám a helyzetet azzal, hogy 500 ezer forint körül is lehet egy jogosítvány” – jelentette ki Nyírő Attila. 

Elmondta azt is, hogy a jogosítvány megszerzése 2 hónaptól két évig is terjedhet, ebben szempont az oktatók terhelhetősége is.

Véleménye szerint a drágulás egyik oka az, hogy nagyon kevés az oktatók száma az országban, aki pedig hamarabb akar jogosítvány szerezni, az hajlandó többet fizetni az órákért.

Felhívta rá a figyelmet, hogy érdemes utánanézni a lehetőségeknek, ugyanis Budapesten vannak olyan önkormányzatok, akik adnak támogatást jogosítványszerzésre. 

Azt javasolta, hogy akik tehetik, augusztus végéig jelentkezzenek, ha nem szeretnék már az emelt árat fizetni, ugyanis  jogszabályváltozás is jön, ami szintén drágítani fogja a folyamatot.

Várakozásuk szerint a képzési rend változik, amelyben a képzés és az oktatás hatósági ellenőrzését akarják végezni elektronikai eszközök útján.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.