Clouds
21 Budapest
Dollár
359,75 Ft
Euró
389,53 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
22,983 $

Autóban melegedve töltik a telefonjaikat az emberek Odesszában

MTI/EPA/ROMAN PILIPEY
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A lakosság új praktikákat kénytelen alkalmazni, hogy legalább valamennyire képesek legyenek kompenzálni az áramkimaradásokat.

A nagy tömbházak tövében autójukban húzzák meg magukat a civilek Odesszában, ahol már napok óta nincs áram, valamint a fűtéssel is gondok vannak, az időjárás viszont meglehetősen hűvös – valahol pedig melegedni kell.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A Sky News egy fiatal párt szólaltatott meg, akik vastag ruhákba burkolódzva töltötték éppen mobiltelefonjukat, és igyekeztek megmelegedni a járó motorú autóban ücsörögve.

Oleh Jaskovets és Natallia Bovkush elmondták, hogy csaknem két napja nincs áram az otthonukban, miután orosz dróncsapások érték a város elektromos ellátórendszerét – melyek egyébként Ukrajna-szerte jellemzőek az elmúlt időszakban.

“A dolgok nem állnak túl jól” – mondta a 28 éves Oleh a kormány mögött. “Minden nedves a lakásunkban a páralecsapódás miatt”. Felesége folytatta: “14-15 fok van odabent. Ezért kényelmesebb az autónkban, és egy kicsit melegebb is van”.

Habár vasárnap estére Odessza központi részén sikerült visszaállítani az áramellátást, Ukrajnában továbbra is milliók kénytelenek átvészelni a hideg napokat áram és fűtés nélkül. A célzott orosz csapások pedig folytatódnak.