Ketrecben tartotta a rábízott autista gyermeket egy nő

Fotó: Unsplash/Jorge Salvador
not image

Kornis Vivien

2021. július 30. - 11:48

Letartóztattak egy floridai nőt, miután kiderült, hogy a felügyelete alatt álló autista gyermeket egy fa- és fémketrecbe zárva tartotta.

A rendőrség vasárnap vette őrizetbe a 43 éves Melissa Dosst, miután az egyenruhások a floridai gyermekvédelmi hivatal kíséretében felfedezték a Palm Bayen található ház hálószobájában a saját készítésű ketrecet.

A New York Post beszámolója szerint a ketrec belsejében egy párnát és egy takarót fedeztek fel a rendőrök, Doss pedig azt állítja, hogy az autizmussal élő kislányt minden este bezárta a saját biztonsága, és a szökés megakadályozása érdekében. 

A megdöbbentő felfedezésre egy nappal azután került sor, hogy a rendőrök rátaláltak egy szomszédos ház udvarán az ott kóborló kislányra. A gyermek vissza tudta vezetni a járőröket a házhoz, de odaérve Doss nem volt hajlandó beengedni őket, és közölte velük, hogy a lány a tudta nélkül szökött meg. 

A hatóságok másnap visszatértek a helyszínre, Doss pedig végül beengedte őket a házba. 

A rendőrség nyilatkozata szerint teljes káosz uralkodott az ingatlanban, a padlót szemét borította és tele volt rovarokkal az épület.

Dosst gyermekbántalmazással, elhanyagolással, és testi sértéssel vádolják.