Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

A magyar turisták előtt is nyitva állnak az osztrák sípályák

Fotó: Unsplash/ Clement Delhaye
not image

Kornis Vivien

2021. szeptember 23. - 00:49

Tárt karokkal várják az osztrák sípályák az uniós védettségi igazolvánnyal rendelkező turistákat.

Christopher Eisinger, a legnagyobb ausztriai sívidék, a Ski Amadé ügyvezetője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a járvány miatt az előző síszezonban 85 százalékos forgalmi visszaesést tapasztaltak, idén azonban a korábbi, normális időszakokat megközelítő forgalmat, legalábbis azok 80-90 százalékát várják az osztrák szakemberek az előzetes felmérések alapján. 

A Telex beszámolója szerint a szakemberek optimisták, hiszen enyhülnek a síelésre, téli sportokra vonatkozó járványügyi szabályok. A legfontosabb változás, hogy míg a legutóbbi síszezonban csak az Ausztriában élők használhatták ki az osztrák lejtőket, a mostani szezonban a külföldiek előtt is megnyitják a pályákat.

Az előző szezontól eltérően a szállodák és a hütték is kinyithatnak, és megszűnik a felvonókra vonatkozó 50 százalékos kapacitáskorlát is. Az FFP2-es maszk viselése a zárt helyeken továbbra is kötelező lesz, és a távolságtartásra vonatkozó szabályok is érvényben maradnak. 

Eisinger közölte, hogy az előző szezon veszteségei miatt mintegy 5 százalékkal emelkedtek az árak, ami elsősorban a síbérletek és a pálya nyújtotta szolgáltatások díjait jelentik, hiszen a vendéglátók egyedileg alakítják ki áraikat. Arról, hogy mi a helyzet a Szputnyik V vagy Sinopharm védőoltásával beoltott magyar állampolgárokkal, Eisinger elmondta, hogy az Európai Unió országaira jellemző gyakorlatot követve az uniós védettségi igazolvánnyal rendelkezők korlátozások nélkül élvezhetik a telet. 

A Sinopharm oltóanyagával beoltottak a jelenleg érvényes szabályok szerint beléphetnek Ausztriába, ám a vendéglátóhelyekre és más, a 3G szabály alapján látogatható helyekre kizárólag negatív teszteredményekkel mehetnek. A Szputnyik V vakcinájával beoltottakra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az oltaltan emberekre, tehát határátlépéskor negatív teszteredményt kell felmutatni. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.