Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Az ausztrál kormány közösségi médiatörvényt vezet be az online trollok leleplezésére

Az ausztrál kormány következetesen kezeli az internetes trollkodást, ezért most bevezetik a „trollellenes” közösségi médiatörvényt, melynek célja, hogy felelősségre vonja a szolgáltatókat a sértő tartalmak miatt.

Fotó: Unsplash/Glenn Carstens-Peters
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az új törvény úgy kezeli a közösségi médiaszolgáltatókat, mintha ők maguk írták volna a platformokon megjelenő kommenteket, ezzel lehetővé téve számukra, hogy keresetet nyújtsanak be az ausztrál bíróságokra rágalmazás jogcímén. Amennyiben a kereset bíróság elé kerül, úgy a szolgáltató köteles „leleplezni” az internetes trollt, és meg kell osztania a felhasználó személyes adatait.

Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke nagyon komolyan veszi az internetes zaklatást, és úgy véli, az országban a szólásszabadság szerves részét képezi az, hogy az ember felelősséget vállaljon azért, amit kimondott. Meglátása szerint csak akkor lehet biztosítani a szólásszabadságot, melyet az ausztrálok nagyra tartanak, ha mindenki vállalja a felelősséget tetteiért. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

„A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy gyáván elbújhatsz otthon, és ott gyalázkodhatsz, rágalmazhatsz és zaklathatsz embereket névtelenül, és megpróbálhatod tönkretenni az életüket”.

A miniszterelnök azt is megosztotta, hogy a törvény még nem lépett életbe, ugyanis először egy konzultációt tartanak róla, majd a parlament megszavazza – hozzátette, a parlament döntő többsége maximálisan támogatja a törvényt. Mindez azt jelenti, ha a törvényt elfogadják, akkor ezentúl az országban senki sem rejtőzhet majd álprofilok mögé, és aki mégis ezt teszi, felelősségre lesz vonva – írja a Nine News.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.