Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Megtalálták az ausztráliai földcsuszamlásban elhunytak holttestét: egy brit férfi, és 9 éves kisfia voltak az áldozatok

Fotó: SUPPLIED AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
not image

Borbély Fanni

2022. április 6. - 10:15

Az Ausztráliában található túraútvonal a hatóságok szerint “rendkívül veszélyes” volt, miután heves esőzések sújtották a régiót.

Még mindig nem tisztázták, hogy le kellett volna-e zárni azt az ausztrál túraútvonalat, ahol egy apa és fia életét vesztette a heves esőzések következtében bekövetkezett földcsuszamlás miatt. A hatóságok közlése szerint megtalálták a halálos áldozatok holttestét: egy brit férfi és 9 éves kisfia estek a földcsuszamlás áldozatául.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

A hatóságok egy átfogó vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy a heves esőzések miatt nem kellett volna-e már korábban lezárni a túraútvonalat, ahol az áldozatok életüket vesztették. A vizsgálat azt követően indult el, hogy kedden megtalálták a 49 éves brit férfi és 9 éves fia holttestét a Sydney-től nyugatra fekvő Kék-hegységben.

A földcsuszamlás következtében egy 50 éves nő és egy 14 éves fiú is megsérült, akik súlyos hasi- és fejsérüléseket szenvedtek, ők jelenleg is kritikus állapotban vannak. A család ötödik tagja, egy 15 éves lány szerencsére megúszta sérülések nélkül, viszont jelenleg is sokkos állapotban van a történtek után.

Az új-dél-walesi nemzeti park felügyelői a tragédia előtt ellenőrizték a túraútvonalat, és úgy ítélték meg, hogy az biztonságos, ezért végül nem zárták el a turisták elől. A hivatal egy közleményben reagált a tragédiára, és kijelentették, “világszínvonalú” programmal rendelkeznek az ilyen esetek megelőzésére, azonban előre nem lehet megjósolni, hogy milyen kockázatok merülhetnek fel, így a földcsuszamlást sem lehetett volna előre jelezni.

(Independent)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.