Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Kitiltották a tetovált, „súlyos” ékszerekkel és dizájner ruhákkal rendelkező vendégeket egy étteremből

Fotó: Twenty20

Fazekas Kiara Barbara

2022. február 20. - 20:56

A vitatott öltözködési szabályokat azért vezették be, hogy az említett személyek „ne félemlítsék” meg az étteremben tartózkodó többi vendéget.

A Sydney-beli népszerű Bedouin étterem előtt egy felirat tájékoztatja az érkezőket az újonnan bevezetett szabályokról, miszerint a betérő vendégeknek nem lehetnek „látható tetoválásaik”, nem viselhetnek „súlyos ékszereket” vagy „designer-jelzéssel ellátott ruhákat”.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

Poata Okeroa, az étterem egyik társtulajdonosa elmondta, hogy fontos számukra a vásárlók és a közösség érdeke, ezért mindig is törekedtek arra, hogy olyan házirenddel rendelkezzenek, amely magában foglalja az öltözködésre vonatkozó szabályokat, ezáltal ne lehessen mód arra, hogy „megfélemlítő megjelenéssel” elriasszanak másokat.

Hétvégén minden este klubbá alakul a hely, amely közkedvelt a hírességek körében is, mint Nick Kyrgios, Scott Eastwood, Rita Ora és Taika Waititi. Azonban vannak, akiket felháborít az új intézkedés, egy másik étterem tetovált séfje úgy nyilatkozott, hogy szégyen, miféle szabályokat vezetnek be, még akkor is, ha azok néhány éve bevett gyakorlatnak számítottak az éttermek körében.

Richard Shields, az ausztráliai Woollahra tanácsosa “áprilisi tréfának” nevezte az új szabályokat, majd hozzátette, hogy bár ő személy szerint nem híve a tetoválásoknak, mégis úgy érzi, hogy meg kell védenie az emberek jogát arra vonatkozólag, hogy így fejezzék ki önmagukat – írta a New York Post.

Tavaly egy divatos londoni étterem tilalmat rendelt el a hatnál több taggal rendelkező csoportok, valamint a tréningruhák és a tornacipők ellen, amelynek célja a lány- és legénybúcsúk megakadályozása volt. Korábban pedig egy másik éttermet rasszistának neveztek, miután az betiltotta a bő ruházat, sapka, sötétedés utáni napszemüveg viselését.