Clouds
21 Budapest
Dollár
354,28 Ft
Euró
385,95 Ft
Font
432,87 Ft
Bitcoin
23,649 $

Mióta itt jártál:

Australian Open: koronavírus-fertőzött játékosok is részt vehetnek a tornán

Fotó: MTI/EPA/Dean Lewins
Ausztrália és Óceánia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Maga az igazgató jelentette be, hogy a koronavírus-fertőzés nem kizáró tényező a tenisztornán, s csak azoknak javasolja az otthoni pihenést, akik rosszul érzik magukat.

Az Al Jazeera jelentése szerint Craig Tiley, az Australian Open igazgatója alig egy héttel a torna kezdete előtt jelentette be, hogy a játékosoknak a január 16-án kezdődő Australian Openen nem kell kötelező jelleggel koronavírus-tesztet végezniük, s akkor is pályára léphetnek, ha megfertőződtek a vírussal.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Tiley hétfői bejelentése azért is meglepő, mert az elmúlt két évben példátlan szigorral viszonyultak a koronavírushoz, s komoly protokollt vezettek be a vírus miatt, így a fertőzöttek nem játszhattak.

Erre a legjobb példa a 2021-es torna, melyet gyakorlatilag egy biológiai szempontból abszolút biztonságos buborékban rendeztek meg, sőt, a nézőket is kizárták, miután a közösségben fertőző útjára indult a vírus.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, tavaly pedig a kilencszeres bajnok Novak Djokovicot kitiltották a vakcinákkal kapcsolatos álláspontja miatt.

Tiley hétfői nyilatkozatában leszögezte, a koronavírus-fertőzés nem kizáró tényező, ám azoknak, akik rosszul érzik magukat, mindenképpen azt javasolja, hogy maradjanak otthon és pihenjenek.