Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

Aukcióra bocsátják a több százmillió forint értékű ikonikus filmes relikviákat

SONY DSC
Kult

Takács Petra

Szerkesztő

A Pretty Woman című filmben főszereplő Julia Roberts csizmája és a Top Gun sztárjának bomberdzsekije is szerepel majd az aukción, mellettük pedig több mint 900 filmes tárgy találhat majd új gazdára, megközelítőleg 4,4 millió font értékben.

A Pretty Woman című filmben főszereplő Julia Roberts csizmája és a Top Gun sztárjának bomberdzsekije is szerepel majd az aukción, mellettük pedig több mint 900 filmes tárgy találhat majd új gazdára, megközelítőleg 4,4 millió font értékben.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Az aukción olyan felejthetetlen tárgyakkal találkozhatunk, mint például a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszújában Ewan McGregor által alakított Obi-Wan Kenobi fénykardja, melynek értékét jelenleg 100-120 ezer fontra becsülik.

De ez még csak a kezdet: árverésre bocsátják a brit titkosszolgálat csillagának, James Bondnak MI6-tréningszettjét, melynek értékét 20 ezer fontra kóstálják, a Julia Roberts által a Pretty Woman című romantikus filmben viselt combcsizma pedig megérhet akár 15 ezer fontot is – adta hírül a Sky News.

Az 1986-ban bemutatott Top Gun filmek sztárja, Tom Cruise által büszkén viselt bomberdzseki még ezt is meghaladja, ennek értékét megközelítőleg 16 ezer fontra becsülik.

A felsorolásnak közel sincs vége, a teljesség igénye nélkül íme még egy-két fontosabb darab a repertoárból: licitálni lehet a Marty McFly karakterét megformáló Michael J. Fox piros színű időutazó mellényére, ha valaki inkább a háborús filmek kedvelője, úgy ajánlatot tehet majd a Ryan közlegény megmentése című remekműben szereplő Tom Hanks sisakjára vagy akár a Russell Crowe alakította Maximus Decimus Meridius pajzsára a Gladiátor című filmből.

Olyan különlegességek is új gazdára lelhetnek majd az aukció során mint például Jack Nicholson kalapja a Batman című filmből, David Bowie kristálygömbje a Fantasztikus labirintusból, vagy például Brad Pitt felejthetetlen piros kabátja a Harcosok klubjából.

Az aukciót lebonyolító cég a Prop Store, melynek vezetője Stephen Lane a filmek iránti szeretetének adózik ezzel a megmozdulással. Elkezdte felkutatni a számára kedves filmek kellékeit, öltözékeit s immáron 20 évvel később, 30 alkalmazottal a háta mögött elmondhatja magáról, hogy mostanra több mint 25 ezer négyzetméternyi filmes relikviával rendelkezik.

A Prop Store vállalat Memorabilia Live névre keresztelt aukciója december 1–2. között zajlik majd.