Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Az Auchan olcsóbb üzemanyaggal csábítja a vásárlókat, mutatjuk az árakat

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a kormány egy rendkívüli, késő esti kormányinfó keretében bejelentette, hogy megszűnik az üzemanyagokra vonatkozó ársapka, szinte minden töltőállomás átállt a piaci árakra, ám az Auchannak van valami extra a tarsolyában.

Az Auchan a Portfoliónak küldött tájékoztatásában számolt be arról, hogy az áruházlánc szinte mindegyik töltőállomása átállt már a piaci árra, s mindegyiken elegendő mennyiségű üzemanyaggal várják a vásárlókat.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Az is kiderült, hogy az Auchan benzinkútjain a péntektől érvényes árakhoz képest olcsóbban lehet tankolni. Most pedig mutatjuk, hogy mennyivel lehet olcsóbban üzemanyagot vásárolni az Auchan töltőállomásain:

  • a 95-ös benzin 599 forint literenként;
  • míg a gázolaj 669 forintos áron megvásárolható literenként.

A tájékoztatóból az is kiderült, hogy ezek az árak péntek éjféltől lépnek érvénybe az Auchan valamennyi töltőállomásán.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az ársapka megszűnését követően szakértők arra számítanak, hogy csökkenni fognak az árak: a holtankoljak.hu például arról számolt be, hogy mivel a kormány keddi bejelentése nyomán korrigálták a jövedéki adókat is, visszaállt az árstop előtti állapot.

A Mol csökkenti a nagykereskedelmi árakat péntektől kezdődően, így a kutakon a 95-ös benzin 632 forint lesz literenként, míg a gázolaj 695/liter áron lesz megvásárolható. Mindez azt jelenti, hogy az Auchan töltőállomásain előbbit 33, míg utóbbit 4 forinttal olcsóbban vehetjük meg.