Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
16,994 $

Két kegyvesztetté vált csatárt igazolhat a Barcelona az Arsenaltól

Fotó: Twitter/Arsenal
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 15. - 11:44

A hírek szerint már mindkét játékost felajánlották a Barcelonának, akik erősen csatárgondokkal küszködnek, és ha Griezmann is távozik, különösen nagy bajban lehetnek.

A katalánok nem éppen a legjobb hangulatban készülhetnek az új szezonra, mert a terveik távolról sem úgy alakultak, mint azt várták. Messi eligazolása hatalmas érvágás számukra, és nemcsak a pályán, hanem gazdasági szinten is.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Ne feledjük, igen komoly pénzzel tartoznak az argentin legendának, és ez csak a jéghegy csúcsa, mert senki sem tudja, milyen módon lesznek képesek pótolni azt a 30-40 gólt, amit Messi termelt volna számukra.

A helyzetet nehezíti, hogy Aguero körülbelül tíz hétre lesérült, és Griezmannak mégis mennie kell az anyagi helyzet miatt. Nem sok idő maradt hátra az átigazolási szezon végéig, és úgy néz ki, két csatárt is igazolnia kellene a Barcának.

A Sport beszámolója szerint Angliából érkezhet a segítség, méghozzá ugyanattól a csapattól, mert Aubameyang és Lacazette is távozás előtt áll. A tapasztalt csatárok 2018, illetve 2017 óta tagjai az angol bajnoknak, és ezelőtt soha nem játszottak Spanyolországban.

A Barcánál Braithwaite lehet a legújabb távozó, akit csak akkor adnak el, ha jó árat kapnak érte, mert kizárólag ebben az esetben tudnának igazolni. A katalánok megkezdték a listájuk összeállítását, amin a potenciális érkezők szerepelnek, mert Koeman külön kérte a vezetőséget, hogy szerződtessenek még legalább egy támadót.

A Barca fontolóra vette az Arsenal két csatárának szerződtetését, akik örömmel igazolnának Spanyolországba. A spanyolok korábban már tárgyaltak Aubameyanggal, de akkor a londoniak nemet mondtak a transzferre.

Közel 10 perces videó Messi nagy pillanatáról a PSG meccse előtt (videó)

A Dortmund korábbi csatárának még két éve van hátra a szerződéséből, és Londonban nem tartják rossz ötletnek a távozását, még egy csereüzletbe is belemennének. Ezzel szemben Lacazette szerződése egy év múlva lejár, így az angoloknak most van az utolsó esélyük arra, hogy pénzt csináljanak az eligazolásából.

Ebben az esetben is nyitottak egy csereüzlet megkötésére, nem feltétlen ragaszkodnak ahhoz, hogy kizárólag pénzt kapjanak érte. A klub egyik játékos teljesítményével sem túlzottan elégedett, akik az elbukott nyitófordulón betegség miatt nem voltak jelen.

A Barca figyeli a két játékos helyzetét, de azzal is tisztában vannak, hogy normál esetben csak az egyik csatárt szerezhetik meg, ha a saját támadójukat eladják. Az átigazolási díj helyett pedig csereüzletet kötnének, így most az Arsenal térfelén pattoghat a labda, hogy Arteta megnézze, kik jöhetnek szóba.

A Barcának más jelöltjei is vannak, és egyelőre nem léptek az ügy érdekében, de rövid időn belül valakit, vagy valakiket szerződtetniük kell, mert csatárok nélkül maradhatnak.