Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Ezek voltak a legutóbbi átigazolási szezon legkiábrándítóbb szerződtetései

Fotó: EPA/Peter Powell
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Hiába a nagy remények, nem mindenki vált be az új csapatánál.

A téli transzferidőszak leginkább az új nevek érkezéséről szól, de mi van azokkal, akik még tavaly nyáron kerültek reflektorfénybe a csapatváltás miatt? A Fichajes ezúttal öt olyan játékost emelt ki, akik számára eddig nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt néhány hónappal ezelőtt remélték.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A szezon felénél járunk, Európa nagy klubjai ilyenkor mozgolódnak, tárgyalnak, sőt, értékelnek is. A Premier League, a Ligue 1, valamint a La Liga csapataihoz is érkeztek olyan játékosok, akiktől sokkal többet vártak. Ugyanakkor a klubok sem tudják mindig azt biztosítani, amire ígéretet tettek.

Jack Grealish (Aston Villa – Manchester City): a nyár legdrágább igazolásaként elhíresült transzfer eddig nem egy sikertörténet, Grealish nem igazán illik Guardiola elképzeléseihez, és a teljesítménye sem túl meggyőző mostanában. A 25 éves játékos szerint keményebb az élet Manchesterben, mint várta, időre lesz szüksége az alkalmazkodáshoz.

Jadon Sancho (Borussia Dortmund – Manchester United): Sancho remekelt a Dortmundban, és persze mindenki tudja róla, hogy nagyszerű játékos, de eddig nem adta meg a Manchester Unitednek azt a minőségi ugrást, amit mindenki várt tőle. Nincs döntő hatása a játék képére és az eredményekre. Elvárták, hogy a dortmundi szintjén teljesítsen, de még csak 21 éves, előtte a teljes karrierje.

Antoine Griezmann (Barcelona – Atletico Madrid): a 30 éves világbajnok francia ugyan jelenleg csak kölcsönben van az Atleticónál, de nagyon úgy fest, hogy nem sikerült újra a Matracosok vezérévé válnia. Arra számítottak, hogy a Madridba való visszatérésével ismét a La Liga egyik legjobb játékosa lesz.

Georginio Wijnaldum (Liverpool – PSG): a holland nem kap minőségi játékperceket Pochettinótól, és minden jel arra mutat, hogy minél hamarabb szeretne visszatérni a Premier League-be. A szabadon igazolható játékos nyáron alaposan megkavarta a lapokat, szóban már meg is állapodott a Barcával, végül azonban a PSG kétszer akkora fizetést kínált. A Barcelona vélhetően jobban járt.

Saúl Ñiguez (Atletico Madrid – Chelsea): a nyári átigazolási időszak utolsó pillanataiban derült ki, hogy a Chelsea 5 millió euróért cserébe, 40 milliós kivásárlási joggal veszi kölcsönbe a 27 éves spanyol középpályást. Tuchel nem tudott számára biztos lehetőséget adni egyik olyan poszton sem, ahol igazán bizonyíthatna. Minden jel arra mutat, hogy visszatér az Atletico Madridhoz.