Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Átadta a vezetést részeg utastársának az autó tulajdonosa, majdnem tragédia lett belőle

not image

Kulcsár Péter

2021. január 25. - 13:13

Egy 18 éves és egy 22 éves férfi ellen folytatott vizsgálatot a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság, akiket járművezetés ittas állapotban és járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetése miatt vettek őrizetbe.

Az egyenruhások 2020. augusztus 9-én 10 óra körül, Hajdúhadház területén ellenőriztek egy autót és annak utasát – írta a Police.hu.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Az intézkedés során kiderült, hogy a sofőr, egy 18 éves helyi férfi szeszes italt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. Az autó utasa, egy 22 éves tiszalöki lakos, aki a jármű tulajdonosa volt, tudott arról, hogy ismerőse a vezetés megkezdése előtt alkoholt ivott, előzőleg együtt italoztak.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét férfivel szemben büntetőeljárást indított. A gépkocsivezetőt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsították meg.

Az autó 22 éves tulajdonosát, járművezetés tiltott átengedése vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A férfi azzal védekezett a rendőrségen, hogy azért engedte meg barátjának, hogy ittasan vezessen, mert kettőjük közül ő kevésbé volt ittas.

A hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.