Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Nyomozást indítottak, hogy bedrogozták-e a fesztiválozókat a 8 ember halálát követelő pánik során

Fotó: EPA/Ken Murray
Észak-Amerika
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint ismeretes, a Travis Scott által rendezett Astroworld fesztivál botrányba fulladt, miután agyontaposták egymást a tömeg tagjai.

A houstoni hatóságok nyomozást indítottak annak érdekében, hogy pontosan felderítsék, mi történt a nyolc ember életét követelő és több tucat embert megsebesítő tömegpánik során, amelyet az összetorlódó tömeg okozott.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

A hatóságok egyik elmélete pedig az, hogy valaki bedrogozta a fesztiválozók egy részét, ami miatt kitört a pánik – írja az RTVE. Troy FInner houstoni rendőrkapitány pedig felhozott egy történetet, amire alapozza a bedrogozás elméletét.

Elmondása szerint ugyanis egy biztonsági őr megpróbált éppen elfogni egy erőszakos fesztiválozót, aki válaszul a nyakába szúrt valamit. A biztonsági őr elvesztette az eszméletét és csak Naloxone beadása után tért magához, amit akkor szokta felhasználni, amikor valaki ópioiddal adagolja túl magát.

Habár a helyi hatóságok nem osztottak meg ebből több információt, a helyi lapok tudomása szerint az orvosi stábnak több embernél is naloxone-t kellett alkalmaznia. Azt pontosan nem tudni, hány embernél merült fel az alkalmazása, viszont ez elég ahhoz, hogy a nyomozás innentől büntetőjellegű legyen.

Ez pedig csak mélyíti az Astroworld kapcsán egyébként is kialakult súlyos botrányt, amelyben nyolc ember életét követelte. Egyelőre ismeretlen okokból ugyanis a tömeg elkezdte nyomni egymást, ami miatt többen rosszul lettek, egyes emberek halálosan.