Dollár
389,80 Ft
Euró
408,24 Ft
Font
471,01 Ft
Bitcoin
16,200 $

Hatékonyabbnak tűnik az AstraZeneca COVID-gyógyszere, mint a vakcinája

Az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó cég egyik központja a Maryland állambeli Gaithersburgben 2021. április 5-én. A Biden-adminisztráció április 3-án a Johnson & Johnsont bízta meg a problémás baltimore-i Emergent BioSolutions gyár irányításával, amelyben egy gyártási hiba miatt tönkrement a J&J koronavírus-vakcinájának 15 millió adagja. Ekkor még az AstraZeneca vezette a létesítményt, és a problémát az okozta, hogy összekeverték az AstraZeneca és az amerikai cég készítményeinek alapanyagát. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
not image

Nagy Noel

2021. november 19. - 18:04

Nyilvánosságra hozta a brit-svéd közös tulajdonban lévő AstraZeneca gyógyszergyár a SARS-CoV-2 elleni antitest-koktéljának hatékonysági adatait.

Közleményük szerint pedig legalább 6 hónap erejéig 83 százalékos védelmet nyújt a fertőzés ellen, aminek révén még a vakcinájánál is hatékonyabb. A legfrissebb adatok szerint a 300 mg-os dózis tűnik a nyerőnek, ekkora adagnál érték el ezt a megsüvegelendő eredményt.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

A gyógyszergyár közleménye szerint remek megelőző képességgel rendelkezik a koktél, ugyanis a kontrollcsoportban nem számoltak be súlyos fertőzésről vagy halálesetről. Fertőződést követően is 88 százalékkal csökkenti a súlyos betegség kialakulását, amennyiben a tünetek kialakulását követő három napon belül beadják.

Mene Pangalos, az AstraZeneca alelnökének közleménye szerint ezek az adatok alátámasztják, hogy működik a gyógyszerük a vírus ellen, amely egy egészen új lehetőséget biztosít a koronavírus elleni harcban.

A cég már több ország szabályozóhatóságánál benyújtotta az engedélykérelmet, ráadásul többek között az amerikai kormánnyal már meg is állapodtak az első szállítandó készletekről. Ez pedig azért is fontos, mert az AstraZeneca-vakcina 4-5 hónap után 67 százalékos hatékonyságúra csökkent.

A gyógyszert egyébként immunis B-sejtekből származó antitestek összekombinálásával alkották meg, amit felépülő fertőzöttektől kaptak. Ez az antitest-koktél azoknak lehet jó különösen, akiknek a szervezete nem reagál jól általánosságban a vakcinákra.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.