Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Asensio választás előtt áll, de egy lehetőségről már egészen biztosan lecsúszott

MTI/EPA/RONALD WITTEK

Bense Róbert

2022. július 1. - 19:39

A Real Madrid játékosának három opciója volt, kettő maradt.

Bármennyire is úgy tűnik, Marco Asensio egyáltalán nincs könnyű helyzetben. Persze mondhatnánk, hogy a Real Madridnál kiváltság játszani, de az is igaz, hogy innen szinte biztos, hogy csak „lefelé” igazolhat, Pérezék ugyanis nem akarják meghosszabbítani jövőre lejáró szerződését – írta meg a Marca.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Egy opció tehát már elúszott, a maradék kettő viszont totális lutri: vagy megvárja, hogy szabadon igazolható legyen, vagy már a nyáron eligazol, és új lapot kezd a karrierjében. Asensio 26 évesen amúgy is vízválasztóhoz érkezett, hiszen a fiatal tehetség kategóriájából már kiesett, a rutinos rókáét viszont még talán nem érte el.

Nagy kérdés, hogy a Real Madrid hogy keveri a lapjait nyáron, hiszen ha marad, minden játékpercet meg kell ragadnia, hogy formában tartsa magát és ott lehessen a világbajnokságon, ami egyáltalán nem egyszerű feladat, ha tartósan kiszorul a kezdőből.

Az szinte biztos, hogy a Madridhoz ezer szállal kötődő játékos legszívesebben maradna jelenlegi csapatánál, de az sem titok, hogy még mindig egy olyan ajánlatra vár, ami sorsfordító lehet a karrierje szempontjából.

Talán egyetlen ilyen van, az AC Milan ugyanis továbbra is kitartóan ostromolja a Real Madridot Asensio játékjogaiért cserébe. Az olaszok állítólag 30 millió euróért vinnék is, ami pont 30 millió euróval több, mint amennyit jövőre kapna a Real érte, ha szabadon igazolhatóként váltana csapatot.