Ártatlan járókelőket lőttek le egy vita hevében a Times Square-en

Fotó: Unspalsh/Luca Bravo
not image

Borbély Fanni

2021.május.9 - 11:03

Három ártatlan járókelőt – köztük egy 4 éves kislányt, aki éppen játékokat vásárolt a családjával – lőttek meg szombaton a Times Square-en, amikor egy három másik emberrel vitatkozó férfi vadul lövöldözni kezdett a késő délutáni tömegben – közölte a helyi rendőrség.

“Hány gyereket kell még lelőni ahhoz, hogy ezt komolyan vegyük; a héten éppen egy egyéves gyerek gyilkosságát tisztáztuk” – mondta Dermot Shea, a New York-i rendőrség parancsnoka. “Hány gyereket kell még lelőni, hogy rájöjjünk, a rossz politikának következményei vannak?”

A lövések délután 16 óra 55 perckor dördültek el a Broadway 1515 előtt, a nyugati 44. utca mentén, amikor a vita lőtérré változtatta a kereszteződést, a lövöldözésben pedig egy 23 éves nőt a jobb combján, egy 43 éves nőt a bal lábán, egy 4 éves kislányt pedig a bal lábán találtak el – közölte a rendőrség.

A felnőtt áldozatok a Rhode Island-i Wendy Magrinat – aki a Szabadság-szobor megtekintésére érkezett a városba, de lekéste a fuvart, ezért helyette a Times Square-re ment – és a New Jersey-i Marcela Aldana voltak. A 23 éves Magrinat a WNBC szerint a BT21 üzletben várakozott a sorban a családjával, férje állítólag éppen a kétéves gyermeküket tartotta a kezében, amikor elkezdődött a lövöldözés.

Az emberek azonnal menekülni kezdtek a helyszínről, amint eldördültek a lövések, a szülők a gyerekeiket kézen fogva, kiabálva menekültek a környékről – derül ki a Times Square-ről készült élő közvetítésből.

A mentőegységek és a rendőrség pont a környéken volt, így hamar a helyszínre tudtak sietni, a sérülteket kórházba szállították, azonban az elkövetőt nem sikerült a helyszínen elfogni, a helyi rendőrség szerint a lövöldöző tömegközlekedési eszközökön menekülhetett, melyet a rendőrség által közzétett biztonsági felvételek is megerősítettek.

A rendőrség később felismerte az ismeretlen lövöldözőt, mint egy helyi utcai szélhámost, aki valószínűleg rap CD-k házalásával vagy kábítószer-árusítással foglalkozott – mondták a New York Postnak források. A Times Square környéki utcákat lezárták a forgalom elől a kaotikus utóhatás közepette.