Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Az Arsenal edzője nem hajlandó foglalkozni a bajnoki címmel

TÉMÁK:
#Arsenal
London, 2020. február 27. Mikel Arteta, az Arsenal vezetõezõje a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott Arsenal - Olimpiakosz visszavágó mérkõzésen a londoni Emirates stadionban 2020. február 27-én. MTI/EPA/Will Oliver
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Mikel Arteta még csak nyilatkozni sem szeretett volna arról, hogy ők a Premier League favoritjai.

Hátrányból fordított legutóbbi bajnokiján az Arsenal, a Manchester United ellen aratott, 3-2-es győzelem pedig azt jelenti, hogy a Manchester City még úgy is csaknem 5 pont távolságra van az Ágyúsoktól, hogy egy meccsel többet játszottak.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az Arsenal edzőjét, Mikel Artetát már most arról faggatják, mit gondol arról, hogy csapata egyértelmű favorittá lépett elő a bajnoki címet illetően. Ám ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a menedzser meglehetősen visszafogottan fogalmazott.

“Nagyon jól ismerem a csapatomat. Tudom, hogy hol vagyunk, és tudom, hogy hol akarunk lenni, de ettől még messze vagyunk. Ismerem a többi csapat szintjét, különösen egy olyanét, amelyik az elmúlt öt-hat évben mindent megnyert, és mi még nem tartunk ott” – utalva a City-re.

Arteta ennek ellenére rendkívülinek nevezte a szezon első felében mutatott teljesítményüket, joggal, hiszen az Arsenal 19 bajnokijából mindössze egyet vesztett el, épp a Manchester United ellen, még tavaly ősszel – írja a 90min.com.

„Még mindig sok olyan dolog van, amiben sokkal jobbak lehetünk, támadásban és védekezésben, az átlövésekben, a felállásokban. Az a célunk, hogy ezeken javítsunk” – tette hozzá Arteta.

Az Arsenal utoljára 2004-ben ünnepelhetett bajnoki címet, akkor veretlenül hozták le a szezont. Utoljára 2016-ban sikerült a második helyen végezniük, azóta az 5-8. pozíciók jutottak az Ágyúsoknak.