Arra készültek az Xboxnál, hogy a sokak által várt Zelda-játékot 2020-ban dobják piacra

Nintendo
not image

Kulcsár Péter

2021.május.8 - 17:14

Kiszivárgott dokumentumok alapján az Xboxnál meg voltak győződve róla, hogy a Breath of The Wild második részét 2020-ban adhatják ki Nintendo Switchre.

Az IGN értesülései szerint a világ egyik legnagyobb kiadója, az Xbox gaming részlege szentül hitte, hogy a Nintendo 2020-ban bankot robbanthat a Zelda-sorozat következő epizódjával, ám ez végül elmaradt.

A japán techóriások kétségkívül a piac meghatározó tényezőjének számítanak, a Sony és a Nintendo együttvéve olyan magasságokban jár, amiről a redmondiak csak ábrándozhatnak, bár a Game Pass előretörésével már jó úton haladnak a fejlődés felé.

Az Apple és az Epic Games között zajló vita közepette az Xbox videójáték-részlegén belül publikáltak egy dokumentumot, amelyben összegezték, mire készülnek a jövőben ők, és mire a konkurencia.

Ezekből az iratokból kiderült, a Microsoftnál azt feltételezték, hogy a Breath of The Wild 2, a Shin Megami Tensei 5, a Bayonetta 3, valamint a Metroid Prime 4 egyaránt 2020-ban jelenhet meg Nintendo Switch hordozható konzolra.

Azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy tényleg 2020-at célozhatták meg a Nintendo fejlesztői, azonban a koronavírus-járvány keresztül húzhatta számításaikat, ezért el kellett csúsztatniuk a folyamatokat, így határozatlan ideig elhalasztották a munkálatokat.

Bármi is legyen az igazság, érdekes látni, miként vélekedik piaci ellenfeleiről az Xbox, egyúttal furcsa arról beszélni, hogy még ekkora húzócímek ellenében sem volt képes letenni az asztalra egy exkluzív alkotást az óriási anyagi forrásokkal rendelkező amerikai techcég.