Clouds
21 Budapest
Dollár
363,77 Ft
Euró
391,50 Ft
Font
439,84 Ft
Bitcoin
23,342 $

Argentína nagyon simát verte a horvátokat, és ott vannak a katari döntőben

Fotó: EPA/Tolga Bozoglu
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Argentína gyakorlatilag esélyt sem adott Horvátországnak a katari világbajnokság elődöntőjében.

Eljött a nagy nap, megrendezték a katari világbajnokság első elődöntőjét, aminek ideje alatt Argentína és Horvátország feszült egymásnak. Papíron a Messi vezette argentinok lényegesen esélyesebbek voltak, de a 2022-es világtorna már számtalanszor megmutatta, hogy lehetnek komoly meglepetések.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Emiatt közel sem az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára a horvát alakulat, akik kalandos úton jutottak el a döntő kapujába. Mindkét oldalon voltak erősségek és gyengeségek, de egy világbajnoki elődöntőben néhol sokkal inkább kiegyenlítődnek.

Az első félidő sokáig kissé unalmas volt, nem történt sok minden, de az jól látszott, hogy nem kímélik egymást a játékosok. Voltak keményebb belépők, főként a mezőnyben gyűrték a másikat, ahelyett hogy sorra záporoztak volna a lövések.

Argentína hamar eldöntötte a kérdést

Nem sokkal a 30. perc után Horvátország komoly bajba került, miután Alvarez kiugrott, egy az egyben volt Livakoviccsal szemben, aki buktatta az argentint. Livakovic esetében még egy piros lap is benne volt, de megúszta egy sárgával, akárcsak Kovacic reklamálás miatt.

Messi állt oda a büntetőhöz, és a 34. percben kegyetlenül bevágta a labdát a hálóba. Ezzel máris hátrányban voltak a horvátok, és igyekeztek még többet támadni, valahogyan változtatni a ritmuson.

Pár perccel később jött a következő nagy pofon, és egyúttal a világbajnokság eddigi legnagyobb szólója. Alvarez a saját térfeléről indult meg, háromszor pattant vissza hozzá a labda a horvát védőkről, majd az csak a hálóban kötött ki, így már kettővel ment Argentína.

Messi kétszer is beköszönt

A 43. percben Livakovic gyakorlatilag meccsben tartotta a csapatát, egy szögletet követően védett hatalmasat, és bizonyította, hogy a világ egyik legjobb formájában lévő kapusa, függetlenül a bekapott góloktól, amiket inkább a védelem hozott össze.

Az 58. percben újra villantak az argentinok, egy igazi latinos támadás végén tüzelhetett Messi, alig pár méterre a kaputól, de éles volt a szög, a kapus védeni tudott. A 63. percben a horvátok veszélyeztettek egy beadást követően, Lovren 10 méterről fejelt, amire Martineznek kellett gyorsan reagálnia, kiöklöznie a labdát.

A 69. percben minden eldőlt, köszönhetően Messi második góljának, ami egy újabb mutatós támadás végén született meg. Alvarez ezúttal gólpasszt adott, amiért nagyon hálás volt a legenda, és élt a lehetőséggel. A 83. percben majdnem megszületett a negyedik argentin gól, végül maradt a 3-0, így még csak a szépítés sem jött össze a horvátoknak, addig az ellenfelük a döntőre készülhet. A másik elődöntőben Franciaország és Marokkó csap össze szerda este 20 órától, amit az M4 Sport szintén élőben fog közvetíteni.